Κυριακή 24 Μαΐου 2015

"Xρυσό" πόντο πήρε ο Αστέρας στη Θεσσαλονίκη - Γιούχαραν τον ΠΑΟΚ


Τον... κράτησε χαμηλά
Ούτε την 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League κατάφερε να νικήσει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος όντας κακός στην τελική του προσπάθεια, αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) με τον Αστέρα Τρίπολης.

Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη είχε 17 τελικές προσπάθειες (μία προς την εστία), όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει καμία από αυτές, ελλείψει και του Στέφανου Αθανασιάδη που τελικά έμεινε εκτός αποστολής.
Ετσι το σφύριγμα της λήξης, οι περίπου 6-7 χιλιάδες φίλοι των ασπρόμαυρων που βρέθηκαν στην Τούμπα, αποδοκίμασαν έντονα την ομάδα τους για τη νέα βαθμολγική απώλεια.

Αντιθέτως, ο Αστέρας πήραν έναν πολύτιμο βαθμό μέσα σε μια δύσκολη έδρα που δεν αποκλείεται να του φανεί «χρυσός» στη συνέχεια.
Μοιρασμένη κατοχή της μπάλας, είχαμε στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος, έχοντας 2-3 καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, χωρίς πάντως να το καταφέρει.
Ο δικέφαλος ήταν κινητικός, με αρκετά καλή κυκλοφορία της μπάλας, ενώ οι Αρκάδες είχαν περιοριστεί σε αμυντικό ρόλο και οι φορές που επιτέθηκαν με αξιώσεις, ήταν λίγες.
Κορυφαία στιγμή για τους Θεσσαλονικείς, εκείνη του 5' όταν δυνατό σουτ του δραστήριου Μακ, «χτύπησε» το δεξί δοκάρι του σταθερού Θεοδωρόπουλου. Να σημειώσουμε ότι στο 26' ο Μακ έχασε απίστευτο τετ α τετ από τα αριστερά της περιοχής (η μπάλα έφυγε λίγο άουτ), ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ο παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν τουλάχιστον... ένα μέτρο οφσάιντ, το οποίο δεν είδαν ούτε ο διαιτητής, ούτε ο βοηθός του.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Αστέρας κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και άρχισε να βγαίνει μπροστά, χωρίς όμως να δημιουργήσει την πολύ σπουδαία ευκαιρία.
Στο πρώτο 20λεπτοτου δεύτερου μέρους, η εικόνα του ματς διαφοροποιήθηκε εντελώς. Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε πολύ προβλέψιμος και άνευρος, την ώρα που ο Αστέρας κατέθετε ενέργεια που δεν είχε στο πρώτο ημίχρονο.
Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα του δικεφάλου με τις αντεπιθέσεις της, έστω και αν οι παίκτες των φιλοξενούμενων τα χάλαγαν στην τελική τους προσπάθεια.
Μετά το 60' ο Γεωργιάδης πέρασε τον Κουλούρη (έδωσε επιθετική πνοή) στην θέση του Παπαδόπουλου, με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει ταχύτητα, έχοντας πλέον και την πίεση του χρόνου. Στο 65' ο Κουλούρης είχε μια πολύ καλή κεφαλιά, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο ίδιος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με κοντινή προβολή από πολύ αριστερά.
Στο 83' οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, καθώς ο Φερνάντες που είχε περάσει στο ματς στο 75' δέχθηκε δύο κίτρινες μέσα σε μόλι πέντε λεπτά, αφήνοντας τον Αστέρα με παίκτη λιγότερο!
Το ματς είχε αποκτήσει μια «άγρια ομορφιά», με τον ΠΑΟΚ να τα δίνει όλα στα τελευταία 15 λεπτά, να κλείνει τον Αστέρα στο μισό γήπεδο, θέλοντας να πετύχει το γκολ της λύτρωσης, αλλά να μην τα καταφέρνει.
Να αναφέρουμε ότι πριν την έναρξη του ματς, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ βράβευσε τον Λίνο για την προσφορά του στους ασπρόμαυρους.

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Ιτανζ, Κίτσιου, Ρατς, Τζαβέλλας, Κόστα, Νομπόα (79' Σαββίδης), Τζιόλη, Κάτσε, Μακ (72' Πόζογλου), Περέιρα, Παπαδόπουλος (60' Κουλούρης).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Λούι, Σανκαρέ, Γκοιάν, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Μάσα (88' Ζησόπουλος), Μπαντιμπανγκά (84' Τσοκάνης), Ρόλε (75' Φερνάντες), Μπαράλες.