Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Η Σουηδία νικήτρια της 60ής Eurovision, στην 19η θέση η Ελλάδα

Eurovision 2015 Τελικός: Η Σουηδία μεγάλη νικήτρια - Στη 19η θέση η ΕλλάδαΜε 365 ψήφους η Σουηδία με τον Måns Zelmerlöw και το "Heroes" ανακηρύχθηκε νικήτρια του 60ου διαγωνισμού της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία. Ο ανταγωνισμός Δύσης - Ρωσίας έκανε την εμφάνισή του και στη Eurovision, με τη ρωσίδα τραγουδίστρια να ακούει ακόμα και αποδοκιμασίες.
Ο Μανς Ζέλμερλοου και η ομάδα του παρουσίασαν ένα εξαιρετικό βίντεο με εφέ που εντυπωσίασε το κοινό της Eurovision. Μετά τη νίκη του, ο νεαρός τραγουδιστής δήλωσε: «Δεν έχει σημασία ποιον αγαπάμε ή σε τι πιστεύουμε, είμαστε όλοι ήρωες».

Η Ελλάδα με το τραγούδι "One last breath" της Μαρίας-Έλενας Κυριάκου- αν και η εμφάνισή της ήταν εντυπωσιακή- "τερμάτισε" στην 19η  θέση.με 23 ψήφους χάρις στο 10αρι της Αλβανίας, το 8άρι της Κύπρους και το πεντάρι που μας έδωσε η Αρμενία  Η Κύπρος με το τραγούδι του Γιάννη Καραγιάννη One thing i should have done πήρε την 22η θέση.
 
Οι 27 χώρες που διαγωνίστηκαν εμφανίστηκαν με την εξής σειρά: Σλοβενία, Γαλλία, Ισραήλ, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αρμενία, Λιθουανία, Σερβία, Νορβηγία, Σουηδία, Κύπρος, Αυστραλία, Αυστρία, Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Γερμανία, Πολωνία, Λετονία, Ρουμανία, Ισπανία, Ουγγαρία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Αλβανία και Ιταλία.
Eurovision 2015 - Τελικός: Ποιες χώρες ψήφισε η Ελλάδα;Η Έλενα Παπαρίζου, η νικήτρια της Eurovision το 2005, ανακοίνωσε στη μία το πρωί τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των Ελλήνων φίλων του Διαγωνισμού, όμως το 12άρι της Ελλάδας δε το πήρε η Κύπρος!
 Αναλυτικά οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού ψήφισαν στην Eurovision του 2015:

12 - Ιταλία, 10 - Κύπρος, 8 - Ρωσία, 7 - Βέλγιο, 6 - Αλβανία, 5 - Αυστραλία, 4 - Σουηδία, 3 - Λετονία , 2 - Γεωργία kai 11 - Αρμενία
Η πρώτη δεκάδα

1. Σουηδία (συγκέντρωσε 365 βαθμούς)
2. Ρωσία (δεύτερη με 303 βαθμούς)
3. Ιταλία (τρίτη με 292 βαθμούς)
4. Βέλγιο
5. Αυστραλία
6. Λετονία
7. Εσθονία
8. Νορβηγία
9. Ισραήλ
10. Σερβία
Ο τελικός ξεκίνησε με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι συμμετοχες της Αυστρίας και της Γερμανίας δεν έλαβαν καμία ψήφο