Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Προπαγάνδα τα ηρωικά «όχι» στις ομαδικές απολύσεις

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ο κ. Τσίπρας – και από κοντά όλοι οι υπόλοιποι – έχουν καθιερώσει μια φράση κλισέ περί «αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας». 
Πέραν του γεγονότος ότι δυσκολεύεται κανείς να αντιληφθεί ποιο είναι το άλλο μέλος που θα ωφεληθεί – ως γνωστόν το πρόβλημα το έχει αποκλειστικά η Ελλάδα – εξακολουθεί να διαφαίνεται ότι μια τέτοια συμφωνία πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει αυτό που ονομάζουμε «ιδεοληψίες» του ΣΥΡΙΖΑ. 
Στην πραγματικότητα, βέβαια, τα περί «ιδεοληψίας» αποτελούν μια ωραιοποίηση, ένα είδος άφεσης αμαρτιών – τι να κάνουμε; Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εμμονές του, τις ιδεοληψίες του, τις ιδεολογικές κόκκινες γραμμές του.
Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο.

Πρόκειται για καθαρή προπαγάνδα.
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όχι στις ομαδικές απολύσεις, δεν το κάνει ούτε για λόγους ιδεοληψίας, ούτε επειδή θέλει να προστατέψει τους εργαζόμενους από τις ομαδικές απολύσεις.
Στην πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ εκστομίζει φράσεις και «κόκκινες γραμμές», που δεν έχουν κανένα πρακτικό αντίκρισμα.
Αλλά ο λαός αυτό δεν το γνωρίζει.
Δεν γνωρίζει ο λαός ότι ελάχιστες είναι οι επιχειρήσεις που έχουν απομείνει στην Ελλάδα, οι οποίες θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε ομαδικές απολύσεις.
Δηλαδή, ελάχιστες είναι εκείνες οι επιχειρήσεις που διαθέτουν τόσο μεγάλο αριθμό εργαζομένων, ώστε να έχουν ανάγκη τις ομαδικές απολύσεις.
Και σχεδόν όλες είναι τόσο μεγάλες και τόσο ισχυρές που δεν τις χρειάζονται τις ομαδικές απολύσεις και δεν σκοπεύουν να τις κάνουν.
Αντίθετα, με τη συμπεριφορά του στους τέσσερις σχεδόν μήνες της διακυβέρνησής (λέμε τώρα)του, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πραγματικά προκαλέσει ομαδικές απολύσεις.
Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που δίνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), αφού εδώ και τέσσερις περίπου μήνες καθημερινά κλείνουν κατά μέσο όρο 50 επιχειρήσεις και καθημερινά χάνουν κατά μέσο όρο την εργασία τους 613 Έλληνες.
Και καθημερινά χάνονται 22,3 εκ ευρώ από το ΑΕΠ της χώρας.
Αναφέρει μάλιστα η ΕΣΕΕ ότι η αγορά βρέθηκε σε τέτοια ακινησία, που για την επανεκκίνησή της απαιτούνται πλέον 25 δις ευρώ. 
Επομένως, δεν πρόκειται για προστασία από τις ομαδικές απολύσεις, διότι αυτές έχουν ήδη συμβεί.
Και για να ξαναπάρει μπροστά η επιχειρηματικότητα χρειάζεται και η συμφωνία και τα χρήματα.
Στην ουσία, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι προστατεύει τους εργαζόμενους, οι δε εργαζόμενοι απολύονται καθημερινά στο όνομα της… προστασίας τους! 
Όλα τα άλλα είναι καθαρή προπαγάνδα…

elzoni.gr