Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Aπόψε ο 61ος Διαγωνισμός της Eurovision - Σουηδία, Ιταλία τα φαβορί, αουτσάιντερ η Ελλάδα δίνουν τα γραφεία στοιχημάτων

Eurovision: Σουηδία, Ιταλία τα φαβορί, αουτσάιντερ η Ελλάδα Λίγες μόνο ώρες μένουν μέχρι να μάθουμε τον φετινό νικητή της Γιουροβίζιον. Απόψε στις 22.00, μέσα από τη συχνότητα της ΝΕΡΙΤ θα μεταδοθεί η μεγάλη βραδιά.
Ολα λοιπόν τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Βιέννη για την ανάδειξη της νικήτριας χώρας που θα φιλοξενήσει τον 61ο Διαγωνισμό της Γουροβίζιον το 2016. Η σειρά που θα εμφανιστούν οι 27 χώρες είναι η εξής: Σλοβενία, Γαλλία, Ισραήλ, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αρμενία, Λιθουανία, Σερβία, Νορβηγία, Σουηδία, Κύπρος, Αυστραλία, Βέλγιο, Αυστρία, Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Γερμανία, Πολωνία, Λετονία, Ρουμανία, Ισπανία, Ουγγαρία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Αλβανία, Ιταλία.

Eλληνες του εξωτερικού
Η Μαρία Ελενα Κυριάκου λίγο πριν τον τελικό μίλησε στον «Ε.Τ.» για τα συναισθήματά της: «Η μεγάλη μέρα έφτασε. Η Ελλάδα με τον αριθμό 15 θα ξανά ανέβει στην όμορφη σκηνή της Γιουροβίζιον. Ευχαριστώ πολύ όλους τους Ελληνες που είναι και ήταν κοντά μου. Περιμένω τη θετική τους ενέργεια. Επίσης ευχαριστώ πολύ όλους τους Ελληνες του εξωτερικού για τη μεγάλη αγκαλιά που μου έδωσαν στον α’ ημιτελικό και περιμένω να μου την ξαναδώσουν απόψε το βράδυ».

Ωστόσο «φωτιά» έχουν πάρει τα πρακτορεία στοιχημάτων για τον τελικό. Η χώρα που έχει μικρό προβάδισμα για τη νίκη, μετά και τον β’ ημιτελικό, είναι η Σουηδία, ενώ Ελλάδα και Κύπρος ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς. Το εντυπωσιακό, πρωτότυπο, εξελιγμένης τεχνολογίας θέαμα που παρουσιάζει μέσα από την υποστήριξη ειδικών εφέ, βοηθούν τον τραγουδιστή Måns Zelmerlöw της Σουηδίας να αφηγηθεί με το τραγούδι του με τίτλο «Heroes» μια ιστορία. Αλλά εκτός από αυτό το τραγούδι περνάει και άλλο μήνυμα.

Είναι το bullying, ένα πρόβλημα της εποχής, που απασχολεί όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Η Σουηδία θα εμφανιστεί 10η, ακριβώς πριν την Κύπρο -κι αυτό δεν είναι και τόσο καλό για την Κύπρο, όσο και για την Ελλάδα με τη Μαρία Ελενα Κυριάκου που θα εμφανιστεί στη 15η θέση, ακριβώς μετά την οικοδέσποινα Αυστρία.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ