Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ο Μπεργκ έκανε τα έκανε όλα... εύκολα για το +4 του ΠΑΟ στα πλέι οφ

Ο Μπεργκ έκανε τα έκανε όλα... εύκολα για το +4 του ΠΑΟ στα πλέι οφ
Το καρέ (4-0) στην Τρίπολη έφερε… κέφια στον Παναθηναϊκό κι αυτό φάνηκε και το βράδυ της Κυριακής (24/5) στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Οι «πράσινοι» αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και με πρωταγωνιστές τους Σωτήρη Νίνη και Μάρκους Μπεργκ… εκτέλεσαν και τον Ατρόμητο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Superleague και με τη νίκη τους με 2-0 απέκτησαν προβάδισμα τεσσάρων βαθμών από τον 2ο της ειδικής βαθμολογίας ΠΑΟΚ.
Το «τριφύλλι» παρουσιάστηκε πολύ… φρέσκο από πλευράς δυνάμενων, έκανε το «δύο στα δύο» και όντας σαφώς ανώτερο του (έχοντος αποκλειστικά ανασταλτικές επιδιώξεις) «αστεριού» έφτασε στο 2ο ημίχρονο στην επικράτηση, χάρις στις εξαιρετικές εκτελέσεις του Μπεργκ.
Ο Σουηδός, που μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο αντί του Κλωναρίδη, εκμεταλλεύτηκε με άπιαστο σουτ στην κίνηση εντός περιοχής στο 52΄ τη… μαγική ενέργεια και ασίστ από τον εξαιρετικό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα Σωτήρη Νίνη και στο 57' με κεφαλιά – δυναμίτη την όμορφη σέντρα από τα δεξιά του Μαυρία
Το ματς στο «Απόστολος Νικολαΐδης» είχε καλό ρυθμό στο πρώτο μέρος, ελάχιστες φάσεις και πάρα πολλή ένταση. Η φάση που σημάδεψε το 45λεπτο έγινε ακριβώς στην εκπνοή του.

Μετά τη σέντρα του Νάνο ο Ταυλαρίδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ο Αρετόπουλος έδειξε σέντρα κι ενώ οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγύριζαν το γκολ, ο ρέφερι του ματς άλλαξε απόφαση και το ακύρωσε θεωρώντας επιθετικό φάουλ την προσπάθεια του κεντρικού αμυντικού του «τριφυλλιού».
Το ματς διακόπηκε για μερικά λεπτά, καθώς οι φίλαθλοι των γηπεδούχων άρχισαν να πετούν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο και ολοκληρώθηκε με δίλεπτη καθυστέρηση και με έντονες αποδοκιμασίες προς το διαιτητή του συνδέσμου Τρικάλων.
Ο Παναθηναϊκός, εν κατακλείδι, ήταν πολύ καλύτερος του Ατρομήτου, που στα πρώτα 45' δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια, ενώ πραγματοποίησε την πρώτη του αξιόλογη ευκαιρία στο 85'.
Πέραν του Νίνη, που για 2ο ματς συνέχισε τις υψηλές πτήσεις, και βεβαίως του Μπεργκ που άλλαξε τον ρουν του αγώνα, ξεχώρισε ακόμη ο Χάρης Μαυρίας (μπήκε αλλαγή στο ματς), αλλά και ο Κουτρουμπής, που για δεύτερο σερί ματς ανταποκρίθηκε στη θέση του αμυντικού μέσου.
Με το τρίποντο αυτό οι «πράσινοι» έφτασαν τους 8 βαθμούς έναντι τεσσάρων του ΠΑΟΚ, δύο του Αστέρα Τρίπολης και ενός του Ατρομήτου. Έτσι την Τετάρτη θα πάνε στην Τούμπα για το ματς με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, με έναν… αέρα τεσσάρων πόντων, στη «μάχη» για την 1η θέση των πλέι οφ, που οδηγούν στα προκριματικά του Champions League.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Μπούρμπος, Νάνο, Κουτρουμπής (78' Λαγός), Ζέκα, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (46' Μπεργκ), Νίνης, Καρέλης (65' Μαυρίας)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Γκουρμπούνοφ, Κατσουράνης (78' Μπάλλας), Λαζαρίδης, Κοντοές, Κούρος, Αγκουαζί, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Δημούτσος (57' Ούμπιντες), Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο (51' Καραμάνος)