Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Απάντηση της ΟΝΝΕΔ για την ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ



Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015


Με μια πρωτοφανούς προκλητικότητας και ανευθυνότητας ανακοίνωση, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επέμβαση των αρχών στον υπό κατάληψη για 20 μέρες χώρο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ εξαντλούν το ενδιαφέρον τους στην υπεράσπιση αντιεξουσιαστών - καταληψιών ανάμεσα στους οποίους βρέθηκε ο καταζητούμενος συνεργός Παλαιοκώστα και καταδικασμένος σε 12 χρόνια και 10 μήνες κάθειρξη,Πολύκαρπος Γεωργιάδης, ενώ τις προηγούμενες μέρες συνελήφθη βγαίνοντας από την κατειλημμένη Πρυτανεία Πολωνός έμπορος ναρκωτικών έναντι του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Μήπως για την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν έπρεπε να συλληφθούν οι παραπάνω;

Είναι ξεκάθαρο ότι υπερασπίζονται τους μπαχαλακήδες. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν τους νοιάζει η διάλυση του Πανεπιστημίου.
Είναι φανερό ότι ονειρεύονται την επιστροφή του ασύλου ως άλλοθι για την υπόθαλψη παραβατικών και εγκληματικών ενεργειών.
Στρέφονται εναντίον της εφαρμογής του νόμου περί ασύλου και θέλουν να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε κέντρα φιλοξενίας εγκληματιών.

Και όλα αυτά εις βάρος των φοιτητών,  των οικογενειών τους και των Ιδρυμάτων.
Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε τέτοιου είδους επιδίωξη.

Σε ότι αφορά εμάς, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα ανοιχτό, σύγχρονο και ασφαλές Πανεπιστήμιο για τους φοιτητές, την ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία, μακριά από μπαχαλάκηδες και εγκληματίες.


Από το Γραφείο Τύπου