Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Στο Στρασβούργο,Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία,προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες του Β΄ Μέρους της Συνόδου του έτους 2015 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

http://www.topontiki.gr/sites/default/files/pontikiold/oldphotosvouli1418203960.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναχωρεί την Κυριακή 19 Aπριλίου 2015 για το Στρασβούργο,Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία,προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες του  Β΄ Μέρους της Συνόδου του έτους 2015 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης,που θα πραγματοποιηθούν από 20-24 Απριλίου  τ.ε.
Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τους βουλευτές κ.κ. Δημήτριο Βίτσα (επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κ.Σ. του Συμβουλίου της Ευρώπης), Αθανασία Αναγνωστοπούλου, Ιωαννέτα Καββαδία, Βασιλική Κατριβάνου, Θεοδώρα Τζάκρη, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Θεοδώρα Μπακογιάννη, Γεώργιο Πάντζα, Ειρήνη Κασιμάτη, Ελένη Ράπτη, Αντιγόνη Λυμπεράκη και Λιάνα Κανέλλη.
Κατά την διάρκεια των  εργασιών θα διεξαχθεί διαδικασία εκλογής δικαστών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επίσης θα παρουσιαστεί η Ετήσια Έκθεση δραστηριοτήτων για το 2014 από τον Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ Nils Muiznieks.
Σημαντικά θέματα που θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, είναι:
-Η πολιτική κατάσταση και ασφάλεια στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις της
-Οι ανθρωπιστικές συνέπειες των δράσεων της τρομοκρατικής ομάδας γνωστής ως «Ισλαμικό Κράτος»
-Αναθεώρηση των κυρώσεων στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας
-Διακρίσεις εις βάρος των διαφυλικών ατόμων στην Ευρώπη
-Μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα (drones) και στοχευμένες δολοφονίες.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης