Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ο Ολυμπιακός γιόρτασε τον τίτλο με «4αρα» επί του Λεβαδειακού

Ο Ολυμπιακός γιόρτασε τον τίτλο με «4αρα» επί του Λεβαδειακού 
 Με πρωταγωνιστή τον Τσόρι Ντομίνγκες και με νίκη 4-0 επί του Λεβαδειακού στο γήπεδο Καραϊσκάκη, πανηγύρισε ο Ολυμπιακός την κατάκτηση του 42ου πρωταθλήματος της ιστορίας του, την 31η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν από το 25' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σηφάκη και οι «ερυθρόλευκοι» το εκμεταλλεύτηκαν αυτό με τον Ντομίνγκες να πετυχαίνει δύο γκολ (44', 60') και να δημιουργεί άλλα δύο, αυτά του Μπενίτες (55') και του Φορτούνη (90').

Νωχελικοί εμφανίστηκαν οι γηπεδούχοι στην αρχή του αγώνα, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να εμφανιστούν πιο δραστήριοι και πιο απειλητικοί. Μάλιστα στο 13' και στο 14', Σαλίνο και Μποτία πρόλαβαν τα χειρότερα, καθώς κατάφεραν να διώξουν -και στις δύο περιπτώσεις- τα σουτ του Πουλίδο, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Το «σκηνικό» άλλαξε στο 25', όταν ο Σηφάκης σταμάτησε εκτός περιοχής την μπάλα με το χέρι και αποβλήθηκε με αποτέλεσμα ο Λεβαδειακός να χάσει τον τερματοφύλακά του (πέρασε στο ματς ο Στρατηλάτης) και να μείνει με δέκα παίκτες.

Οι «ερυθρόλευκοι» αρχισαν σιγά-σιγά να αναπτύσουν πρωτοβουλίες, κυρίως με τον Τσόρι Ντομίνγκες και αυτός ήταν που λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου (44'), έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Ντοσεβί και την έστειλε στα δίχτυα.

Και ο ίδιος παίκτης ήταν που με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου στο β' ημίχρονο (55'), εκτέλεσε το φάουλ και ο Μπενίτες με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Πέντε λεπτά αργότερα (60'), πάλι ο Αργεντινός άσος, εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Στρατηλάτη και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ στο 90' έδωσε πλέον πανηγυρικό τόνο στη νίκη της ομάδας του, όταν γύρισε την μπάλα από δεξιά, ο Στρατηλάτης έκανε νέο λάθος και ο Φορτούνης από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Η λήξη του αγώνα βρήκε τον κόσμο του Ολυμπιακού να πανηγυρίζει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και να αποθεώνει τους πρωταθλητές Ελλάδας για το 2015.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέρια): Ρομπέρτο, Σαλίνο (66' Φορτούνης), Μαζουάκου, Μποτία, Σιόβας, Εντινγκά, Μιλιβόγιεβιτς, Ντοσεβί (60' Ελαμπντελαουί), Μπενίτες (67' Μήτρογλου), Ντομίνγκες, Χάρα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
(Ακης Μάντζιος): Σηφάκης, Μπουσταμάντε (26' Στρατηλάτης), Μιλιάζες, Πελέ, Πίντερ (80' Τριποτσέρης), Πουλίδο, Τομάς, Ζίτο, Γιακουμάκης, Μαχαίρας (63' Μάγκας), Στάθης.