Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Η Προοδευτική με ανατροπή 3 - 2 τον πρωταθλητή ΠΑΟ Κουταλά και πήρε το τελευταίο εισιτήριο ανόδου για την Α2 κατηγορία

H Προοδευτική Περιγιαλίου είναι η τέταρτη ομάδα, μετά τον Αγίο Γεώργιο, τον ΠΑΣ Κλένια και τον ΠΑΟ Κουταλά, με την οποία συμπληρώθηκε το παζλ των ομάδων της Β κατηγορίας Κορινθίας που κερδίζουν την άνοδό τους στην Α2 κατηγορία Κορινθίας .
Η Προοδευτική  στο φινάλε του πρωταθλήματος και στο ντέρμπι κορυφής, κατόρθωσε με ανατροπή στο γήπεδο του Άσσου να επικρατήσει με 3 - 2 του ήδη πρωταθλητή της Β2 κατηγορίας ΠΑΟ Κουταλά κατακτώντας το 2 εισιτήριο  ανόδου,  που διεκδικούσαν την ίδια ώρα στο Ζευγολατιό, ο Άρης Βοχαϊκού με την Λυκοποριά  που κατέλαβε την τρίτη θέση μετα την εκτός έδρας  νίκη της με 0 - 1.
Ο ΠΑΟ Κουταλάς μπήκε δυνατα στο αγώνα και πήρε προβάδισμα στο 9΄ και στο 24' με δύο τέρματα του Τσουμάνη παγώνοντας στην κυριολεξία τους γηπεδούχους. 

Η Προοδευτική μείωσε στο 27΄ με κεφαλιά του Κωσταγιάννη , ενώ στο 43΄ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής με κόκκινη κάρτα του Τσάκωνα από τον διαιτητή Χονδρόπουλο. Στο 50΄ ο Τζαναβάρας με πέναλτι που κέρδισε ο ιδιος ισοφάρισε για τους γηπεδούχους σε 2 - 2. Στο 65΄η ομάδα του Περιγιαλίου πέτυχε την μεγάλη ανατροπή με το πλασέ του Παπαθανασόπουλου γράφοντας το τελικό 3 - 2  κατακτώντας εισητήριο το 2 εισιτήριο  ανόδου,  που διεκδικούσαν την ίδια ώρα στο Ζευγολατιό, ο Άρης Βοχαϊκού με τον Α. Ο Λυκοποριάς. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Προοδευτική στην εκπνοή του αγώνα κέρδισε πέναλτι το οποίο κτύπησε άουτ ο Παπαθανασόπουλος.
 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ: Μακρής Χριστόπουλος, Τσαγκάρης, Παπαχριστόπουλος, Ζαζακλής, Κωσταγιάννης, Παπαθανασίου ( Παπαθανασόπουλος), Τζαναβάρας, Τσάκωνας, Βατης Καρκαλος( Σαρακινιώτης)
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ: Παπαφίλης,Λάμας, Ζίου, Δέδες, Ρίζος Λ ( 59΄ Κατσιμπούλας), Κλουβιδάκης, Τσουμάνης, Τσιώτος, Μπίζιος Κανάκης , Ρίζος ( Ζαφειρόπουλος)