Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ο Α. Ο Ζευγολατιού πέυχε το νταμπλ ( 3 - 1 και τον Αστέρα)

 S2vavued
Μια εντυπωσιακή χρονιά ολοκληρώνεται για τον ΑΟ Ζευγολατιού, ο οποίος μετά τη νίκη του με 3-1 επί του Αστέρα Δερβενίου και την ήττα της Κορίνθου 2006, είναι και μαθηματικά πρωταθλητής της Α1 Κατηγορίας για πρώτη φορά στην ιστορία του, κάνοντας μάλιστα και νταμπλ, καθώς πριν από ένα μήνα περίπου, είχε κατακτήσει και το Κύπελλο Κορινθίας. 
N3egwjdj
Σ’ όλο τον αγώνα οι παίκτες του ΑΟ Ζευγολατιού έπαιζαν με περισσότερο πάθος, βρισκόντουσαν καλύτερα στο γήπεδο και γενικά ήταν καλύτεροι, δεδομένου ότι με τη νίκη εξασφάλιζαν σχεδόν το πρωτάθλημα, όπως και τελικά έγινε. Η μείωση του σκορ σε 2 – 1 από τον Αστέρα, δημιούργησε μια προσωρινή αμφισβήτηση για τον νικητή, την οποία φρόντισε ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα Μάκης Μυργιώτης να την τελειώσει με το τρίτο προσωπικό του τέρμα.

V7p5csz9KvjjryzhPly6avmpΟ αγώνας ξεκίνησε με τον Αστέρα να αμύνεται με πολλά προσωπικά μαρκαρίσματα, τακτική που επέλεξε ο προπονητής του για να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο. Ενώ όμως η άμυνα του Αστέρα έβρισκε τρόπους να κρατά τους αντίπαλους επιθετικούς, παρά το ότι ο Βασιλάρης έπαιζε με πρόβλημα από την αρχή, οι κεντρώοι παίκτες δεν μπορούσαν να αναχαιτίσουν τους αντιπάλους τους και να κρατήσουν λίγο την μπάλα. Έτσι μοιραία ο αγώνας διεξαγόταν προς την περιοχή του Αστέρα. Στο 19’ ο Μπούκης, μετά από πάσα σε φάουλ του Παινέση, έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Μυργιώτης προλαβαίνοντας τους αμυντικούς, που άργησαν να πάνε κοντά του, με κεφαλιά πέτυχε το 1 – 0. Ο ΑΟ Ζευγολατιού συνέχισε, μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, να πιέζει με τους υψηλόσωμους επιθετικούς του την άμυνα του Αστέρα είτε με τα μακρινά πλάγια του Παινέση είτε με κόρνερ, τα οποία έφερναν αναταραχές κοντά στην εστία του Ρουμελιώτη. Ο ΑΟ Ζευγολατιού είχε λοιπόν τρεις εξαιρετικές φάσεις, όπου η μπάλα κόπηκε την τελευταία στιγμή πριν το τελικό σουτ.
Στο β’ μέρος και πολύ γρήγορα, στο 48’, ο ΑΟ Ζευγολατιού κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βασιλάρη πάνω στον Μυργιώτη. Ο Ρουμελιώτης όμως απέκρουσε εντυπωσιακά το κτύπημα του Μυργιώτη. 
Wdw7lyx6Ο Αστέρας με εσωτερικές αλλαγές επανήλθε σε ορθόδοξη, για αυτόν, τακτική και άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα, ανεβάζοντας τις γραμμές του. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον ΑΟ Ζευγολατιού να βρίσκει χώρους και ο αγώνας άρχισε να γίνεται αμφίρροπος. Στο 56’ και ενώ ο Βασιλάρης ήταν προσωρινά εκτός αγώνα λόγω τραυματισμού του, ο Μετεβελής μεταβίβασε λανθασμένα στον μαρκαρισμένο Στ. Αντωνόπουλο που έχασε τη μπάλα και στην κάθετη πάσα του Γ. Καραΐνδρου ο Μυργιώτης, χωρίς αντίπαλο, πλάσαρε στην απέναντι γωνία του Ρουμελιώτη για το 2 – 0.
E8phaeilΟ Αστέρας ανέβασε κι άλλο ρυθμό, μιας και ο ΑΟ Ζευγολατιού, με το υπέρ του 2 – 0, προσπαθούσε να διαχειριστεί τον χρόνο. Ο Πεθαίνος σπατάλησε μια καλή ευκαιρία στο 60’, όταν βρέθηκε κοντά στη μικρή περιοχή, αλλά δεν σούταρε και κόπηκε από τους αμυντικούς. Στο 63’ μετά από κόρνερ, ο Σιδέρης κέρδισε τη μπάλα μετά από την απόκρουση των αμυντικών και με χαμηλό σουτ έξω από την περιοχή σκόραρε για το 2 – 1. 
Uiy5gpvrΟ Αστέρας είχε άλλη μια καλή φάση και πάλι με τον Πεθαίνο, που δεν γύρισε τη μπάλα, όταν μετά από δική του ατομική προσπάθεια βρέθηκε πάγια μέσα στη μεγάλη περιοχή, όπου προσπάθησε να ντριπλάρει και κόπηκε σε κόρνερ. Στο 70’ και στο 78’ ο ΑΟ Ζευγολατιού κέρδισε δύο φάουλ λίγο έξω από την περιοχή στον άξονα του τέρματος, αλλά ο Μυργιώτης και ο Σπυρόπουλος αστόχησαν πάρα πολύ.

Hrptw3anΣτο 82’ Παληός κέρδισε τη μπάλα, με φάουλ που δεν δόθηκε, από τον Βασιλάρη κοντά στην πλάγια γραμμή αριστερά, και αφού την άλλαξε με τον Γ. Καραΐνδρο, τροφοδοτήθηκε ο Μυργιώτης που από θέση μέσα αριστερά και μέσα από την περιοχή, σκόραρε για το 3 – 1. Στο 87’ ο Π. Αντωνόπουλος του ΑΟ Ζευγολατιού που μόλις είχε μπει σαν αλλαγή, έκανε ένα άγριο φάουλ πάνω στον Βασιλάρη και στην επακολουθήσασα σύρραξη έσπρωξε πιάνοντας από το πρόσωπο τον Στ. Αντωνόπουλο του Αστέρα, με συνέπεια να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα.  
18xkk1uq
Lb4gt6zhΣυμπερασματικά ο Αστέρας παρουσιάστηκε σε μια δύσκολη έδρα κατώτερος του αναμενομένου, με λίγους παίκτες να έχουν την αρμόζουσα ψυχολογία για έναν τέτοιο δύσκολο αγώνα. Το ελαφρυντικό για τη διαφορετικότητα των στόχων των δύο ομάδων, που έχει σαν συνέπεια τη μεγάλη απόσταση στη φυσική κατάσταση και στην ψυχολογία, θεωρούμε ότι δίκαια τους παραχωρείται.
Συγκινητική και αξιομνημόνευτη είναι η αγωνιστικότητα του τραυματία Βασιλάρη, καθώς και η θέληση για προσφορά του Στ. Αντωνόπουλου, που έπαιξε σε τρεις διαφορετικές θέσεις, για να καλύψει τακτικές κινήσεις του προπονητή του κ. Κουρούπη.  
Ο διαιτητής κ. Π. Κακριδής και οι βοηθοί του κ.κ. Ευσταθίου και Τάγκαλης τα πήγαν γενικά αρκετά καλά. Τους βοήθησε και η εξέλιξη του σκορ, που κατεύνασε τις αρχικές γκρίνιες των παραγόντων του ΑΟ Ζευγολατιού. Και το πέναλτι και η αποβολή σωστά δόθηκαν.
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ: Μητσόπουλος, Ντόκο, Αυγέρης, Αντωνόπουλος Χ., Σπυρόπουλος, Παινέσης, Μπούκης, Καραϊνδρος Γ., Γεώργαρης Ι., Καραϊνδρος Δ., Μυργιώτης Έπαιξαν και οι: Αντωνόπουλος Π., Λούβρης, Παληος
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Ρουμελιώτης, Μαστρογιαννόπουλος, Μπάκας, Βασιλάρης, Μετεβελής, Αντωνόπουλος, Αλούσι (81’ Μερκούρης), Σιδέρης (89’ Τάφα), Σιώζος (86’ Καψάλας), Ταμπουράκης, Πεθαίνος

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:  asterasderveniou.gr