Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ηλίας Ανδρικόπουλος: Στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου θα πάρουμε ένα μέρος των σκουπιδιών του Κιάτου.

http://korinthiannews.gr/wp-content/uploads/2015/03/%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%97..jpg
Σε δήλωσή του στην korinthiannews.gr o πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης κ. Ηλίας  Ανδρικόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων για το θέμα:
«Από την αρχή της εβδομάδας έκλεισε ο ΧΥΤΑ Κιάτου καθώς όπως γνωρίζετε για την λειτουργία του τα πρόστιμα από την Ε.Ε ήταν μεγάλα. Τώρα όλοι πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τα σκουπίδια της περιοχής του Κιάτου.
Στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου θα πάρουμε ένα μέρος των σκουπιδιών του Κιάτου. Ακόμα δεν μπορώ να προσδιορίσω τον όγκο των απορριμμάτων. Είναι εκτός των άλλων συναδελφική αλληλεγγύη σε έναν γειτονικό μας δήμο. Αν βλέπουμε για παράδειγμα να καταστρέφεται ο διπλανός μας δήμος θα καταστραφούμε και εμείς…».

Σε ερώτησή μας για το τι θα γίνει με τα σκουπίδια του δήμου Βέλου- Βόχας που μέχρι πρότινος πήγαιναν στον ΧΥΤΑ Κιάτου ο κ.  Ανδρικόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου όπως ανέφερα θα έρχεται μέρος των σκουπιδιών του Κιάτου. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο. Δεν μπορώ να πω για την ώρα τίποτα σε ότι αφορά τα σκουπίδια του δήμου Βέλου- Βόχας. Θα κάνουμε πρώτα μία επαφή και με τον δήμαρχο Βέλου- Βόχας για να δούμε τι θα γίνει…».
 ΣΣ. Πλέον αρχίζουν τα δύσκολα και για τη Δυτική Κορινθία σε ότι αφορά το θέμα των απορριμμάτων μετά το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Κιάτου…