«Όλοι οι βουλευτές αναγνωρίζουν το έργο της προηγούμενης περιόδου, όμως κάποιος φταίει για το ότι δεν είμαστε στην εξουσία. Πρέπει να τα βάζεις με τις αδυναμίες σου και να μπορείς να τις διορθώσεις με ένα νέο πρόσωπο» είπε σχετικά με το θέμα της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και επισήμανε τα εξής:
«Η παράταξη έχει ιστορία και μέλλον, το οποίο πρέπει να το διασφαλίσουμε, γιατί ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή ΝΔ».
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε την αξία του εσωκομματικού διαλόγου, μέσω της οποίας μπορεί το κόμμα να ασκήσει αυτοκριτική, αλλά και να αυτοπροσδιοριστεί:
«Ο εσωκομματικός διάλογος είναι δύναμη και πράγματι είναι φύλλο συκής . Μπορούμε να κάνουμε ταυτόχρονα μία σκληρή αντιπολίτευση και να στηρίζουμε τη χώρα. Να μην περάσουμε στο σκληρό αντιλαϊκό μέτωπο , αλλά από εκεί και πέρα να πούμε και τα του οίκου μας. Δεν μπορεί να έχουμε εντοπίσει περιπτώσεις που έχουν γίνει λάθη και να μην κάνουμε κάτι γι’αυτό. Πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική για να αντιμετωπίσουμε τον κόσμο στα μάτια».
Αναφερόμενη στην «αριστερή παρένθεση» την οποία υποστηρίζει μερίδα βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι «ήταν εξαιρετικά λίγες αυτές οι φωνές που έλεγαν ότι μέχρι το Πάσχα η κυβέρνηση θα έχει φύγει».
Σχετικά με το θέμα σύγκλισης έκτακτου συνεδρίου, το οποίο έθεσαν 16 βουλευτές κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ότι «ακόμα κι αυτοί που τάσσονται κατά του συνεδρίου είναι υπέρ, όμως στηρίζουν το λόγο τους, για να μην στεναχωρήσουν τον κ.Σαμαρά».
«Όλοι βλέπουν την ανάγκη να υπάρξει ένα συνέδριο στο οποίο θα ξαναγεννηθούμε» είπε σχετικά.
Αναφερόμενη σε λάθος κινήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε τον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο χαρακτήρισε «άδικο φόρο».
Επιτιθέμενη στη σημερινή κυβέρνηση, σημείωσε ότι η μόνη πηγή χρηματοδότησης της χώρας είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι «είναι μπούρδες ότι η Ελλάδα μπορεί να βρει χρήματα από την Κίνα ή την Ρωσία» και χαρακτήρισε τη χθεσινή απόφαση Ντράγκι «θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας».
«Ο κ. Βαρουφάκης υπέγραψε ένα χαρτί, το οποίο μετά σε πλείστες συνεντεύξεις του στήριξε ότι το υπέγραψε για να ρίξει στάχτη στα μάτια των εταίρων κι αυτό είναι μία τεράστια πατάτα. Αυτό που δεσμεύτηκε είναι ότι θα κάνει μεταρρυθμίσεις κι όχι δημοσιονομικά μέτρα κι αυτό που προσπαθεί να αποφύγει σήμερα είναι οι μεταρρυθμίσεις. Μπορεί να κοροϊδεύει τους φοιτητές του, αλλά όχι εμάς» σημείωσε για τη στάση του Υπουργού Οικονομικών.
Δεν στάθηκε ωστόσο απέναντι από τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, τις οποίες σημείωσε ότι «στηρίζει» ωστόσο «τους κρούει τον κώδωνα του κινδύνου».
Αν συνεχίσουμε έτσι, θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ
Στην ερώτηση για το αν χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας η Νέα Δημοκρατία, αφού η ίδια χθες έθεσε το ζήτημα της παραίτησης Σαμαρά, απάντησε ότι «μέχρι τώρα σε όλες τις ήττες οι αρχηγοί του κόμματος παραιτούντο γιατί ήξεραν ότι στην προσπάθεια της δικαίωσης υπονόμευαν το μέλλον».
«Από εκεί και πέρα αυτό είναι θέμα του κ. Σαμαρά. Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να γίνει ένα έκτακτο συνέδριο, όχι για την κάστα μίας παρέας, αλλά για να ανοίξει την πόρτα της ψυχής της και να ακούσει τον απλό νεοδημοκράτη που στήριξε την ΝΔ κι αυτό είναι απλή δημοκρατία» είπε σχετικά με τη σύγκλιση συνεδρίου, ενώ για την πρόταση μερίδας βουλευτών για την πραγματοποίησή του, είπε:
«Κάναμε 16 βουλευτές έκκληση να μας ακούσει να ακούσουμε τη βάση μας, γιατί αν συνεχίσουμε έτσι θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ».
«Το πρόβλημα δεν είναι ποιος θα είναι πρόεδρος της ΝΔ αλλά πόση συλλογικότητα θα υπάρχει. Πρέπει να είμαστε ένα κόμμα στο οποίο ο πρόεδρος θα έχει θητεία, τα μέλη θα έχουν θητεία. Δεν είναι δυνατόν σε μία χώρα που έχει αριστερή κυβέρνηση να αρμενίζουμε» είπε ερωτηθείσα για το αν θα θέσει υποψηφιότητα σε περίπτωση συνεδρίου.
«Κανένας από τους συναδέλφους δεν είχαν αντίθετη άποψη, όλοι συμφωνούμε ότι η κυβέρνηση παρήγαγε έργο και κράτησε τη χώρα ζωντανή, ότι έγινε το έργο, αλλά ότι έγιναν και λάθη. Από εκεί και πέρα αυτό που ζήτησαν 16 βουλευτές ήταν να γίνει το έκτακτο συνέδριο. Δεν βρέθηκε κανείς να πει ότι αυτό είναι λάθος» σχολίασε αναφερόμενη στη χθεσινή συνεδρίαση.
Σχετικά με την παρουσία «κλικών» στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, το διέψευσε κατηγορηματικά. «Αυτό σήμερα δεν υπάρχει. Έχουμε τη μικρότερη κοινοβουλευτική ομάδα, σκεπτόμενη, που θέλει να δει την παράταξη να δίνει τα μάχη της» είπε σχετικά και αναφερόμενη στον πρώην πρόεδρο του κόμματος, τον κ.Καραμανλή, σημείωσε ότι «έχει στείλει μήνυμα ότι δεν θέλει να ανακατευτεί στα εσωκομματικά και το επιβεβαίωσε διά της απουσίας του».
«Χρειάζεται σταθερότητα σε αυτά που λες» σχολίασε αναφερόμενη στη γραμμή του κόμματος, φέρνοντας ως παράδειγμα τη γραμμή του στο θέμα του μνημονίου:
«Δεν μπορεί τη μία να σηκώνεις το αντιμνημονιακό λάβαρο, μετά να υπογράφεις μνημόνια και μετά να τα σκίζεις». Ενώ αναφέροντας προσωπικό της παράδειγμα, είπε: «Έλεγα ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές και όχι στη λιτότητα και αποχώρησα από το κόμμα».
Η κ. Μπακογιάννη τέλος, σχολίασε τη στάση της Προέδρου της Βουλής, λέγοντας πως «ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει ότι η κ. Κωνσταντοπούλου είναι απέναντι από τον κ.Τσίπρα» και της άσκησε σκληρή κριτική, συμφωνώντας με το σύνολο της αντιπολίτευσης σημειώνοντας: « Η κ.Κωνσταντοπούλου με αυτό που κάνει δεν λειτουργεί με τον θεσμικό της ρόλο. Κάνει επανάσταση, αλλά δεν λειτουργεί σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό της ρόλο».