Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Χρίστος Δήμας: Διευκρινήσεις σχετικά με τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών

Διευκρινήσεις σχετικά με τον τρόπο πρόσληψης εκπαιδευτικών έπειτα από τις αντιφατικές δηλώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ζήτησε με σχετική ερώτησή του ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.
Συγκεκριμένα, ο Χρίστος Δήμας καλεί το Υπουργείο να τον ενημερώσει για την οριστική θέση του όσον αφορά το ενδεχόμενο να καταργηθούν οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ που αφορούν την πρόσληψη των εκπαιδευτικών καθώς και το χρονοδιάγραμμα για την διεξαγωγή του σχετικού διαγωνισμού.



Ειδικότερα, στην ερώτηση αναφέρεται:

Προς: Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: ΑΣΕΠ και πρόσληψη εκπαιδευτικών

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μια διαφορετική προσέγγιση της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με το ζήτημα των εξετάσεων του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα αρχικά ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Τάσος Κουράκης -κατά τη διάρκεια συνάντησής του με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ - δήλωσε πως  θα θεσμοθετηθεί νέο σύστημα μοριοδότησης (εκτός ΑΣΕΠ) για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών. Ωστόσο, στη συνέχεια με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αριστείδης Μπαλτάς, δήλωσε ότι ουδέποτε έκανε οποιαδήποτε δήλωση για κατάργηση του ΑΣΕΠ και για την όλη διαδικασία επιλογής για την πρόσληψη εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ΑΣΕΠ αποτελεί αποτελεσματική ανεξάρτητη αρχή αντίστοιχη με αυτές που λειτουργούν στο σύνολο των κρατών μελών της Ε.Ε. και δεδομένου ότι διασφαλίζει την διαφάνεια και την αξιοκρατία στις διαδικασίες επιλογής προσωπικού για τον δημόσιο τομέα, ερωτάται η κυβέρνηση:
  • Ποια είναι η επίσημη και οριστική θέση του Υπουργείου αναφορικά με τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών;
  • Αναμένεται να πραγματοποιηθεί άμεσα διαγωνισμός; Πόσες θέσεις εκπαιδευτικών αναμένεται να περιλαμβάνει;