Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις 20 Μαρτίου η κυβέρνηση, επιτέλους, αποδέχτηκε εκείνα που η ίδια είχε συμφωνήσει στις 20 Φεβρουαρίου. Ο ένας, όμως, μήνας κόστισε ακριβά σε πάγωμα της αγοράς, σε μερική εσωτερική στάση πληρωμών και σε εξάντληση των διαθεσίμων από όλα τα ταμεία του κράτους.
Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να παραποιεί την πραγματικότητα. Λέει ότι δεν υπάρχει πια πέμπτη αξιολόγηση, όταν είναι ολοφάνερο και, από τη χθεσινή συνάντηση, ότι σημείο αναφοράς όλων παραμένει η πέμπτη αξιολόγηση ως απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε εκταμίευση.
Λέει ότι δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά παραλείπει να αναφέρει ότι αν τα αλλάξει θα πρέπει να τα αντικαταστήσει με άλλα αποδεκτά από την τρόικα ισοδύναμα μέτρα.
Εμφανίζει ως δική της επιτυχία τα 2 δισ. για έκτακτη βοήθεια αλλά σκοπίμως αποσιωπά να αναφέρει ότι τα κονδύλια αυτά δεν είναι νέα.
Είναι μέρος των 20,8 δισ. ευρώ που είχε εξασφαλίσει η κυβέρνηση Σαμαρά για την προγραμματική περίοδο 2015-2020 προορισμένα να εκταμιευθούν εμπροσθοβαρώς από το 2015.
Ελπίζουμε, επιτέλους, ο κ. Τσίπρας να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να εφαρμόσει όσα ο ίδιος συμφώνησε, διότι η οικονομία ασφυκτιά και ο λογαριασμός κάθε μέρα μεγαλώνει».