Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ.ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ κα ΜΕΡΚΕΛ




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, για το σταμάτημα των μεγάλων έργων και την επιστολή του κ. Τσίπρα στην κα Μέρκελ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, όπως σταμάτησε η περιμετρική γέφυρα στην Καλαμάτα, έτσι σταμάτησαν και τα έργα στην Ιονία, στην  Εγνατία, στην Ολυμπία Οδό, στην Ε65, στο Μετρό, στον αεροδιάδρομο της Θεσσαλονίκης, στο δρόμο της Σπάρτης, στη δημοπράτηση του αεροδρομίου του Καστελίου. Όλα αυτά τα ξαναπηγαίνουν, φαίνεται, σε νέα διαπραγμάτευση. Και ας έχουν ήδη κυρωθεί από τη Βουλή. Και μάλιστα με ένα υπουργείο Δημοσίων Έργων σε απόλυτη παράλυση, με έναν υπουργό που μόλις προχθές ορκίστηκε, μια κατάσταση δηλαδή που βάζει σε ασφυξία τα μεγάλα έργα και που δυναμώνει, αντί να μειώνει, την ανεργία.
Από την άλλη πλευρά, σήμερα, αποκαλύφθηκε το θέατρο της “υπερήφανης” διαπραγμάτευσης. Να ενημερώνεις τους ξένους ηγέτες ότι η κατάσταση της χώρας είναι απελπιστική, την ώρα που διαβεβαίωνες τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ούτε με τη ρευστότητα, ούτε με τα δάνεια, ούτε με τις συντάξεις.
Υπερηφάνεια, όμως, είναι να βγάζεις τη χώρα από την κρίση, να μην έχεις ανάγκη από άλλα δανεικά  και να μην κλαίγεσαι στους ξένους ηγέτες.
Ελπίζω και προτρέπω τον κ. Τσίπρα, πρακτικά, ρεαλιστικά να αντιμετωπίσει τη σημερινή συνάντησή του με την Καγκελάριο και να έχει κριτήριο τις ανάγκες της χώρας και της οικονομίας και όχι τα γνωστά λόγια για εσωτερική κατανάλωση».