Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Δερβένι και στο Ξυλόκαστρο

Έχουν περάσει 194 από τον Μάρτιο του 1821, από τότε που από την περιοχή μας και ιδιαίτερα από τη Ζάχολη , δόθηκε το έναυσμα της επανάστασης και εξαπλώθηκε σε όλη Ελλάδα γιά την αποτύναξη του τουρκικού ζυγού,  και  ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με ιδιαίτερη λαμπρότητα , παρά τη  βροχερή ημέρα, εορτάζει σήμερα Τετάρτη 25η Μαρτίου 2015 την Εθνική Επέτειο της 25 Μαρτίου 1821.


ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ
Στις 10:00 το πρωί στον Ιερό Ναό «Αγίου Ιωάννου» τελέστηκε επίσημη Δοξολογία παρουσία του Ιερού Κλήρου όλων των εκκλησιών του Δήμου, ενώ παρέστησαν το Τοπικό Συμβούλιο, μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου, οι Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία & Σύλλογοι, δωρητές και συμπολίτες.
Τον πανυγηρικό της ημέρας για την 25η Μαρτίου εξφώνησε η καθηγήτρια Λυκείου Δερβενίου κα Πληθάκη Ιωάννα.
Μετά την δοξολογία : εψάλει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και ακολούθησε η Κατάθεση στεφάνων , Ενός λεπτού σιγή και η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική Δερβενίου.
Ακολούθησε η παρέλαση των μαθητών των Σχολείων του Δερβενίου πατρουσία των αρχών της πόλεως και πλήθους κόσμου, στην ΠΕΟ Αθηνών – Πατρών από οδική γέφυρα Δερβενίου μέχρι το ύψος της καθέτου οδού Αγίου Ιωάννου. Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , η Πρόεδρος της Κοινότητας Δερβενίου κ. Διαμάντω Δενδρινέλη  , οι Δ/ντές των σχολείων, οι Ιερείς, οι Εκπρόσωποι της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας, οι Δημοτικοί, οι Τοπικοί και πλήθος κόσμου.

ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Η επίσημη Δοξολογία έγινε στον Ιερό Ναό του " Αγίου Βλασίου". παρουσία του Δημάρχου κ. Ηλία Ανδρικόπουλου, των Αρχών της πόλεως , όπου τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε  ο καθηγητής του 1ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου κ. Νικόλαος Μπάικας.
Μετά την δοξολογία : εψάλει την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και ακολούθησε η Κατάθεση στεφάνων, το Προσκλητήριο πεσόντων , Ενός λεπτού σιγή και η τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνος από την Φιλαρμονική. Ακολούθησε η παρέλαση τμημάτων επί της Π. Τσαλδάρη .