Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Έφτασε η ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη στον ΓΑΠ

Τα σκυλιά αλυχτούν, αλλά το καραβάνι προχωρά. Δεν μασάει ο Γιώργος, θα το κάνει το κόμμα, θα το ανακοινώσει από ώρα σε ώρα.

Ε, ρε, μεγαλεία ο Γιώργος Παπανδρέου. Εκεί που τον είχε ξεχάσει κι ο Θεός ο ίδιος, έγινε το πρόσωπο των ημερών, κόρες και παλικάρια σφάζονται στην ποδιά του, εκλιπαρώντας τον να μην κάνει κόμμα. Κόμμα φοβερό και τρομερό, που θα το λένε ΣΟΚ (Σοσιαλιστικό Κίνημα), θα το λένε «Αλλαγή», θα το λένε «Ήλιο». Νομίζω ότι το τελευταίο είναι το πλέον ταιριαστό, αρκεί να προστεθεί ένα «θι», ένα σίγμα τελικό και ο Ντοστογιέφσκι.

Έχουν πέσει μονοί - διπλοί πάνω στον Γιώργο για να μην ανακοινώσει στο κόμμα. Η Γεννηματά, ο Λοβέρδος κι ο Κρεμαστινός πήγαν αυτοπροσώπως στο γραφείο του να τον μεταπείσουν με κατάρες και δάκρυα, ο Σκανδαλίδης του έστειλε ανοιχτή επιστολή -προφανώς του είχε σωθεί το σάλιο και δεν μπορούσε να κλείσει τον φάκελο- μέχρι και ο Λαλιώτης βγήκε από την κρύπτη και έκανε βαρυσήμαντη δήλωση, η οποία καταλήγει ως εξής:
«Κάθε επιλογή και κάθε απόφαση που οδηγεί στη διάσπαση είναι ένα ολέθριο λάθος και μετά έπονται ένας παρατεταμένος εσωκομματικός 'εμφύλιος' και μύρια, μοιραία λάθη». «Μύρια, μοιραία λάθη»! Ο αθάνατος Λαλιώτης, ο αθάνατος πασοκισμός της λεκτικής μπαλαφάρας που διαπαιδαγώγησε δεκάδες και δεκάδες προοδευτικούς δημοσιογράφους.
Τα σκυλιά αλυχτούν, αλλά το καραβάνι προχωρά. Δεν μασάει ο Γιώργος, θα το κάνει το κόμμα, θα το ανακοινώσει από ώρα σε ώρα. Και δεν θα είναι μόνος του, θα έχει δίπλα τους τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, τον Πετσάλνικο, τον Καρχιμάκη, τον Ρέππα, τον Πεταλωτή, τον Γιώργο τον Παπακωνσταντίνου που θα παρακολουθεί την πορεία προς τη νίκη από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Πρέπει να αξιοποιηθεί από το νέο κόμμα ο Παπακωνσταντίνου, να γίνει υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας της Οικογένειας. Ποιος άλλος καταλληλότερος από εκείνον που ρίσκαρε να μπει στη φυλακή για να σώσει τις εκατομμυριούχες εξαδέλφες του;
Μακάρι να το κάνει το κόμμα ο Παπανδρέου. Να το κάνει για να εξευτελιστεί, για να καταλάβει πόσο τον σιχαίνεται ο λαός, πόσο υπεύθυνο τον θεωρεί για τα δεινά του. Να το κάνει για να εξαφανιστεί οριστικά από το προσκήνιο, για να τελειώσουν οι ψευδαισθήσεις περί του αδικημένου ηγέτη που σήκωσε τις αμαρτίες μας στους ώμους του. Να το κάνει το κόμμα ο Παπανδρέου, για να βγει από την ασφάλεια των διαλέξεων και να απαντήσει σε όσα πρέπει να απαντηθούν. Γιατί έφερε το ΔΝΤ, γιατί δεν δέχθηκε την πρόταση του Στρος Καν για δραστική μείωση του χρέους, γιατί υπέγραψε τους επαχθέστατους όρους των Μνημονίων, γιατί επέμεινε στην εφαρμογή των φονικών μέτρων ακόμη κι όταν αποδείχθηκε ότι η συνταγή ήταν λανθασμένη, γιατί έδειρε και ψέκασε όσους κατέβηκαν σε δρόμους και πλατείες ζητώντας του να σταματήσει το έγκλημα;
Μη σας ξεγελάει η πραότητα της μορφής και το μειλίχιο της έκφρασης. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο χειρότερος όλων κι αν δεν το ξέρει, ήρθε η ώρα να του το πούμε εμείς με την ψήφο μας.

Γιώργος Ανανδρανιστάκης

πηγή: Αυγή

left.gr