Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΨΗΦΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ


Η γιορτή της δημοκρατίας, η ημέρα του λαού, ξημερώνει αύριο. Οι Έλληνες ενήλικοι με τη μία ψήφο τους θα σηματοδοτήσουν την κοινή ελληνική βούληση, το αύριο της Ελλάδας. 
Μία άλλη εποχή, το τέλος της μεταπολίτευσης και η αυγή της επόμενης ημέρας χαράζει. Η κρίση δείχνει να τελειώνει παγκόσμια ανεξάρτητα από το αυριανό αποτέλεσμα. Ο λαός αποδεικνύει με την ψήφο του ότι έχει το δικαίωμα να επιλέγει τους πολιτικούς του ηγέτες και να διαμορφώνει το παρόν του και το μέλλον των παιδιών του. Αν κρίνουμε από το παρελθόν οι επιλογές του ήταν καταστροφικές για δεκαετίες και υπήρξε συλλογικά αφελής, φιλολάγνος και αυτοκαταστροφικός. 
Το παγκόσμιο ρευστό στέρεψε το 2009 για την Ελλάδα και είναι άγνωστο πότε θα έρθει και πάλι σε τέτοιο βαθμό ώστε να ευημερήσει ο λαός. Σίγουρα δεν θα ξανάρθει τόσο εύκολα. Δυστυχώς ο μέσος Έλληνας δεν αντιλήφθηκε τα λάθη του, ανέχθηκε την ανομία και το χειρότερο δεν απέδωσε ποτέ τις ευθύνες στους ενεχυροδανειστές του παρόντος του των περασμένων δεκαετιών. Δεν υπήρξε Νέμεσις. Αυτή είναι και η μόνη αιτία της υπερβολικής καθυστέρησης στην αλλαγή της κοινωνίας, της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας, της ζωής μας. Αυτή ήταν και η αιτία των πολιτικών ανατροπών.
Η επόμενη ημέρα, η Δευτέρα 26η Ιανουαρίου 2015 πρέπει να βρει τους Έλληνες ενωμένους και δημιουργικούς. Να ξεπλύνουμε το παγκόσμιο όνειδος και όχι το λαθραίο χρήμα μίας λαθροβιώσας χώρας. Είναι θεμιτό και απαιτούμενο η ανανέωση των ανθρώπων της πολιτικής, ανεξαρτήτου ηλικίας. Άφθαρτοι πολίτες που θα προβάλουν την αναγέννηση της χώρας πάνω από το ατομικό συμφέρον και το ιδιοτελές κομματικό συμφέρον.
Δεν υπάρχουν πια ιδεολογίες και αυτή είναι μία πρόοδος για το πολιτικό σύστημα. Ούτε οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι ναζιστές στο σύνολό τους, ούτε οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ριζοσπάστες αριστεροί, ούτε οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας ακραιφνείς Δεξιοί. Είναι κυρίως απλοί πολίτες που απηύδησαν με την κοροϊδία και τη διαπλοκή. Μία ολιγαρχία που απεγνωσμένα ψάχνει τον τρόπο να υπάρχει αενάως, να μεταπηδά κομματικά ακόμα και στη νέα εποχή της παγκοσμιοποίησης και των νέων ιδεών.
Ο ανώμαλος τρόπος διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών με την υπαιτιότητα του κ.Τσίπρα πρωτίστως δεν πρέπει να συνοδευτεί με μία πολιτική και κοινωνική ανωμαλία από τη Δευτέρα 26η Ιανουαρίου. Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί άμεσα και κανείς εντός και εκτός χώρας δεν μπορεί να περιμένει άλλο τις κομματικές ιδιοτροπίες οποιουδήποτε. Οι ευθύνες διακυβέρνησης της χώρας πρέπει να αναληφθούν από αυτούς που έχουν όραμα, διάθεση και κυρίως δεν συγκαλύπτουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς παραβατών πολιτών. Αλλιώς οι ανατροπές θα γίνονται όλο και πιο βίαιες από ένα λαό που δεν ανέχεται να τον κοροϊδεύουν στον 21ο αιώνα, όπως συνέβαινε από τη δημιουργία του νεοελληνικού κράτους, κυρίως λόγω έλλειψης της ενημέρωσής του.
Το νέο έρχεται, όποιο και αν είναι αυτό, για τρίτη φορά μετά την κρίση και ας ευχηθούμε να είναι πιο υγιές και πιο παραγωγικό για όλους μας. 
Καλό βόλι και πάνω από όλα ψήφο κατά συνείδηση για το αύριο της Ελλάδας μας... 
 
 thedayaftergr.blogspot.gr