Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Σαμαράς και Τσίπρας προσβάλλουν και κοροϊδεύουν


samaras-tsipras-xeirapsiaΣαμαράς και Τσίπρας επέλεξαν το δρόμο του διχασμού και της γελοιοποίησης.

Ο Αντώνης Σαμαράς, συνεπής στο ακροδεξιό προφίλ του, με τους φράχτες και τις εικόνες, ένα προφίλ που εμφανίζει όταν όλα τα άλλα χαρτιά του έχουν καεί, έκανε εχτές άλλο ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Αρνήθηκε να υποδεχτεί στο Μαξίμου το νέο Πρωθυπουργό. Μεγάλη πολιτική αστοχία που προσβάλλει το μέσο Έλληνα πολίτη. Αρνήθηκε να μιλήσει για προσωπικές ευθύνες μετά από μία μεγάλη ήττα και να δώσει την ευκαιρία για εκτόνωση στον κεντροδεξιό χώρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αρνούμενος το θρησκευτικό όρκο και φυσικά έχει κάθε δικαίωμα να το πράξει, απέδειξε πως η προεκλογική του εμφάνιση στα Θεοφάνεια, η επίσκεψη στο Άγιο Όρος και άλλα «τηλεοπτικά θρησκευτικά show» ήταν για τις ανάγκες της κυβίστησης. Έπαιξε δηλαδή με τη Χριστιανική πίστη για να προσεγγίσει την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας. Ο πολιτικός όρκος του Αλέξη Τσίπρα, ήταν συνεπής σε όσα είχε πει παλαιότερα. Η προεκλογική παρουσία του σε χριστιανικές τελετές ήταν προσωπική γελοιοποίηση και κοινωνική εξαπάτηση.


Σαμαράς και Τσίπρας, τράβηξαν προεκλογικά το σχοινί, το τραβούν και μετεκλογικά. Ερμήνευσαν τα εκλογικά αποτελέσματα με βάση τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και εσωκομματικές ισορροπίες.

Προσβάλλουν και κοροϊδεύουν ταυτόχρονα. Εξαπατούν το μέσο Έλληνα που αναζητά συναίνεση και όχι διχασμό και ακρότητες.

Σαμαράς και Τσίπρας από την επομένη κιόλας των εκλογών δικαιολογούν απόλυτα το αποτέλεσμα των εκλογών.

Τον Αντώνη Σαμαρά, δεν τον εμπιστεύτηκε η Ελληνική κεντροδεξιά πτέρυγα αφού απέτυχε να πείσει πως νοιάζεται για την ευρύτερη φιλελεύθερη οικονομία, και τη μέση οικογένεια, παρά για λίγα συμφέροντα.

Τον Αλέξη Τσίπρα, δεν τον εμπιστεύτηκε το 100% της Ελληνικής κοινωνίας, ενώ θα έπρεπε με όσα έταζε, γιατί ακριβώς έκανε και έταξε τα πάντα ατεκμηρίωτα και ασυνείδητα. Και αυτό το 65% όσων ψήφισαν.

Ο μεσαίος δημοκρατικός χώρος, παρακολουθεί αμήχανα την τεχνητή όξυνση του Αντώνη Σαμαρά και τις κυβερνητικές παλινωδίες του Αλέξη Τσίπρα που ήδη ξεκίνησαν.

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr