Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ TΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Α. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΝΕΡΙΤ



Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ιωαννίνων  κα  Άννα Ασημακοπούλου, για την απαράδεκτη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ σχετικά με τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στη ΝΕΡΙΤ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κατά παράβαση κάθε δεοντολογικής και συνδικαλιστικής αρχής και με καθαρά πολιτικά κίνητρα έφθασε στο σημείο να… καταγγείλει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΝΕΡΙΤ.
Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα λογοκρισίας και φίμωσης από ένα σωματείο που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται τη δημοσιογραφική δουλειά, το δικαίωμα στην ελευθερία της γνώμης και το δικαίωμα των δημοσιογράφων να θέτουν ερωτήσεις στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους.
Οι ίδιοι που παρέχουν στέγη και βήμα σε τρομοκράτες στο όνομα της πολυφωνίας, αρνούνται το δικαίωμα σε συναδέλφους τους δημοσιογράφους να πάρουν συνέντευξη από τον πρωθυπουργό.
Οι ίδιοι που απαιτούν να μην υπάρχει καμία παρέμβαση στους δημοσιογράφους όταν ασκούν το λειτούργημά τους, παρεμβαίνουν και απαξιώνουν τους συναδέλφους και μέλη τους.
Είναι οι ίδιοι που δεν αισθάνθηκαν ποτέ την ανάγκη να παρέμβουν σε οποιοδήποτε συκοφαντικό δημοσίευμα και στη λάσπη που εκτοξεύουν τα φιλικά τους κομματικά έντυπα.
Είναι οι ίδιοι που δεν βρήκαν να πουν ούτε μια λέξη, όταν η «Αυγή» κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο «Τρομοκρατική οργάνωση το Μαξίμου».
Η αλά καρτ «ευαισθησία», όμως, έχει ονοματεπώνυμο.
Και αυτό είναι: ΣΥΡΙΖΑ!».