Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Βαρβιτσιώτης: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά. Θα είναι μία δύσκολη νύχτα! Δένδιας: Οι καιρικές συνθήκες είναι διαβολικές όλη την ημέρα, αλλά δεν σταματάμε


varvitsiotis Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής επίσημη ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο Norman Atlantic. Ο υπουργός επιβεβαίωσε το θάνατο ενός Έλληνα επιβάτη, ενώ σημείωσε πως η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 165 επιβάτες.
“Το πλοίο Norman Atlantic ειδοποίησε λίγο πριν τις 6 ότι έχει πάρει φωτιά και έκτοτε πραγματοποιείται μία γιγάντια επιχείρηση”, τόνισε αρχικά ο υπουργός και στη συνέχεια έδωσε τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του:
“Έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 165 επιβάτες και έχει χάσει τη ζωή του ένας Έλληνας υπήκοος. Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, υπήρξε πρόσδεση του υπό διάσωση σκάφους με ρυμουλκό. Υπάρχει δυσκολία στη συνέχιση της ρυμούλκησης προς τις ιταλικές ακτές, φιλοδοξούμε να έχει αντιμετωπιστεί στα επόμενα λεπτά”.
“Θα είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά”, πρόσθεσε ο υπουργός και κατέληξε λέγοντας πως “δέκα εμπορικά πλοία βρίσκονται στην περιοχή. Είναι από τις πιο σύνθετες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης”.

Nikos-Dendias
Τις δραματικές προσπάθειες των διασωστικών δυνάμεων περιέγραψε με δηλώσεις του και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος ασφαλώς ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις στο πλοίο Norman Atlantic.
Ο υπουργός σημείωσε πως το μεγάλο πρόβλημα είναι οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, ωστόσο, υπογράμμισε ότι η επιχείρηση δεν πρόκειται να σταματήσει ούτε το βράδυ.
“Στην περιοχή επιχειρούν 8 μικρά ελικόπτερα και ένα μικρό ελληνικό Super Puma. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη καταιγίδα ανάμεσα στο πλοίο και τα ελληνικά ελικόπτερα που βρίσκονται στην Κέρκυρα”, τόνισε ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε:
“Οι καιρικές συνθήκες είναι διαβολικές όλη την ημέρα. Δεν θα μας εμποδίσει η νύχτα στην επιχείρηση διάσωσης”.
Στις δηλώσεις του στο Mega πρόσθεσε ακόμα πως “οι πληροφορίες οι δικές μας είναι ότι το πλοίο έχει πάρει κλίση 7 μοιρών”.
Επιβεβαίωσε τέλος πως ρυμουλκό πλοίο έχει δέσει κάβο πάνω στο πλοίο.