Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Τι δείχνουν μυστικές δημοσκοπήσεις στην Α’ και Β’ Αθήνας για τους υποψήφιους της ΝΔ

Καθώς οδεύουμε ολοταχώς προς εκλογές, οι πρώτες μετρήσεις για λογαριασμό υποψηφίων στην Α΄ και στην Β΄ Αθήνας έχουν ήδη γίνει. Η aftodioikisi.gr έχει υπόψιν της δημοσκοπήσεις που αφορούν υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας και όλα δείχνουν ότι οι μάχες θα είναι σκληρές, εδικά εφόσον θα χαθούν πολλές έδρες λόγω της διαφαινόμενης πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και για το λόγο ότι η σειρά εκλογής θα κρίνει και τη δυνατότητα παρέμβασης στις εσωκομματικές εξελίξεις την επόμενη μέρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η εικόνα διαμορφώνεται ως εξής (μέχρι στιγμής):
-Αδιαφιλονίκητο το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Β Αθήνας και της Ολγας Κεφαλογιάννη στην Α Αθήνας. Και οι δύο υπουργοί δεν φαίνεται ότι μπορεί να χάσουν το προβάδισμά τους στην πορεία προς τις κάλπες, αφού έχουν διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο και τον τρίτο.
-Στην πρώτη τριάδα στη Β Αθήνας φιγουράρουν ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Νίκος Δένδιας που θα μετακινηθεί από την Κέρκυρα. Δεύτερος στην Α Αθήνας έρχεται ο Βασίλης Κικίλιας που κάνει την έκπληξη.
-Αποστάσεις αναπνοής υπάρχουν στη δεύτερη τριάδα στη Β Αθήνας όπου παλεύουν στήθος με στήθος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Σοφία Βούλτεψη. Πολύ κοντά τους και ο Μ. Βαρβιτσιώτης αλλά και ο Γιώργος Κουμουτσάκος. 
-Οριακές στην Α Αθήνας είναι οι αποστάσεις ανάμεσα στην τρίτη Ντόρα Μπακογιάννη, στη Φωτεινή Πιπιλή και τον Νικήτα Κακλαμάνη που ακολουθούν από κοντά.
-Ισχυρές πιθανότητες εκλογής στη Β Αθήνας έχει ο Αρ. Ντινόπουλος.