Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Εορταστικές Εκδηλώσεις σε Ξυλόκαστρο και Δερβένι.

 
Γίνεται γνωστό από την  Ιερὰ Μητρόπολή Κορίνθου με ευκαιρία την μεγάλη εορτή της πίστεώς μας, τα Άγια Χριστούγεννα, θα πραγματοποιηθούν  2 Εορταστικές Εκδηλώσεις σε Ξυλόκαστρο και Δερβένι.
Η πρώτη διοργανώνεται  την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου στον Ι. Ναό Αγ. Βλασίου Ξυλοκάστρου και ώρα 6.00 μ.μ. και η δεύτερη την Κυριακή 4 Ιανουαρίου στον Ι. Ναό Αγ. Ιωάννου Δερβενίου και ώρα 6:00 μ.μ. αντίστοιχα και θα περιλαμβάνουν Εκκλησιαστικούς Ύμνους των Χριστουγέννων από την Χορωδία «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου μουσικοδιδασκάλου και χοράρχη κ. Αναστασίου Γκιούλη.
Παρακαλείσθε να προσέλθετε να παρακολουθήσετε τις Εκδηλώσεις αυτές της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τις οποίες θα τιμήσει με την παρουσία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ώστε με την κατάλληλη πνευματική προετοιμασία, στην οποία και αυτές θα συντελέσουν, να γιορτάσετε πνευματικά, Χριστιανικά και οικογενειακά τις εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Παρόμοιες εκδηλώσεις από την Ιερα Μητρόπολη είχαν διοργανώθεί το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου  στην Κροκίδειο Αίθουσα και στα πλαίσια της Σχολής Γονέων της Ι. Μητροπόλεώς μας και αποτελείτο από  Κάλαντα από την Χορωδία Ενηλίκων του Πνευματικού Κέντρου του Ι. Ναού Αγ. Νικολάου Κορίνθου, υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Δημητρίου Γαζή, και ομιλία από τον Δικηγόρο κ. Πέτρο Θωμαΐδη, Νομικό Σύμβουλο της Ι. Μητροπόλεώς μας, με θέμα: «Είναι τώρα καιροί για Χριστούγεννα;».
Η δεύτερη Εκδήλωση έλαβε χώρα την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου με Χριστουγεννιάτικους Ύμνους από την Χορωδία «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου κ. Αναστασίου Γκιούλη, ενώ έγινε Εισήγηση με ομιλητή τον Πανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με θέμα: «Άναρχος Θεός καταβέβηκεν».