Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

“Μυστικός δείπνος” Καραμανλή - Ιερώνυμου για τις ραγδαίες εξελίξεις

iero_kar

Πηγή: www.romfea.gr

Για περισσότερο από τρεις ώρες ο Αρχιεπίσκοπος συζήτησε με τον Κώστα Καραμανλή όλες τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις
Όπως αποκαλύπτει η Αγορά, ο κ. Ιερώνυμος παρέθεσε, την προηγούμενη Τρίτη το βράδυ, δείπνο στον Κώστα Καραμανλή, στην οικία του στο μέγαρο της Αρχιεπισκοπής. 
Ήταν κοινή η επιθυμία, εδώ και καιρό, να συναντηθούν και να συνομιλήσουν. Μπορεί οι σχέσεις μεταξύ των δύο να μην είναι τόσο στενές, όπως ήταν του Κώστα Καραμανλή με τον μακαριστό Χριστόδουλο, όμως πάντα υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και εκτίμηση. 
Η συνάντηση κλείστηκε πριν από περίπου είκοσι ημέρες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Α», η συζήτηση, όπως ήταν φυσικό, περιεστράφη γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις.
Και οι δύο τάχθηκαν υπέρ της πολιτικής σταθερότητας της χώρας με κύριο γνώμονα το εθνικό συμφέρον
Ο Αρχιεπίσκοπος ρώτησε τον Κώστα Καραμανλή πώς βλέπει τις πολιτικές εξελίξεις με αφορμή την επίσπευση της προεδρικής και αν η παρούσα Βουλή θα εκλέξει τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια
«Το παλεύουμε και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε», φέρεται να είπε ο πρώην πρωθυπουργός. 
Εκείνο που προέχει είναι το εθνικό συμφέρον, απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος, κρατώντας τις ισορροπίες και αποφεύγοντας να πάρει οποιαδήποτε κομματική θέση. 
Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε «εξαιρετική» την υποψηφιότητα Δήμα
Σημειωτέον, όλο αυτό το διάστημα ο Κώστας Καραμανλής αλλά και οι συνεργάτες του προσπαθούν με διακριτικό τρόπο να πείσουν ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από τον κεντροδεξιό χώρο να στηρίξουν την υποψηφιότητα Δήμα.
Ωστόσο, η ανησυχία τους ήταν έκδηλη και για τα φαινόμενα φτώχειας που έχουν πλήξει όλες τις κοινωνικές τάξεις και ηλικίες, αλλά και για τα μεγάλα ποσοστά της ανεργίας. 
Ωστόσο, την περισσότερη ώρα ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για την εξωτερική πολιτική και λιγότερο για όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της χώρας. 
Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι τουρκικές προκλήσεις, αλλά και όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή αποτέλεσαν ένα σημαντικό κομμάτι του τρίωρου δείπνου, που πραγματοποιήθηκε στον δεύτερο όροφο της Αρχιεπισκοπής με θέα την Ακρόπολη. 
Παρόντες ήταν ο στενός συνεργάτης τού πρώην πρωθυπουργού, Ευάγγελος Αντώναρος, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής και εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Χάρης Κονιδάρης, καθώς και ο γενικός διευθυντής της ΜΚΟ Αποστολή, Κωστής Δήμτσας.