Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ομιλία του Κώστα Κόλλια στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2015 (VIDEO)



Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, στα πλαίσια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2015. Στην ομιλία του ο κ. Κόλλιας μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ο προϋπολογισμός του 2015 δεν είναι τίποτα λιγότερο από την ξεκάθαρη απόδειξη ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Είναι το χειροπιαστό αποτέλεσμα ετών σκληρής, αλλά αναγκαίας δημοσιονομικής προσαρμογής. Είναι η απόδειξη ότι η πολιτική που ακολούθησε η Κυβέρνηση δεν ήταν μόνο επιβεβλημένη, ήταν και σωστή, διότι με αυτήν την πολιτική, με αυτές τις θυσίες, μπορούμε πλέον να μετράμε θετικά αποτελέσματα.

Πρωτογενές πλεόνασμα στο 3% του ΑΕΠ, ρυθμοί ανάπτυξης στο 2,9%, μείωση της ανεργίας στο 22,6% και μείωση του χρέους. Ορισμένοι λένε ότι οι προβλέψεις θα πέσουν έξω και επικαλούνται τις εκτιμήσεις της τρόικας, την οποία κατά τα άλλα ξορκίζουν. Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη: η τρόικα δεν έχει το αλάθητο. Ήδη έχει πέσει δύο φορές έξω, και πέρυσι και πρόπερσι, αυτό θα συμβεί και αυτή τη φορά.

Όμως η τρόικα, έχει έναν επιπλέον λόγο να παρουσιάζεται άτεγκτη στις απαιτήσεις της – και ο λόγος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το λέμε εδώ και καιρό ότι η ανεύθυνη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κόστος για την Ελλάδα. Η τρόικα εκπροσωπεί λαούς, κυβερνήσεις, κοινοβούλια, επενδυτές. Είναι επομένως απολύτως αναμενόμενο ότι θα επιδιώξει εδώ και τώρα να διασφαλίσει τα συμφωνημένα, διότι με τον ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιο για αυριανή κυβέρνηση, δεν ξέρει ποια θα είναι η κατάσταση στη χώρα.

Το αλαλούμ στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τα «ήξεις αφήξεις» και οι αντιφάσεις,  δεν δημιουργούν ανασφάλεια μόνο στους Έλληνες πολίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια που εκπροσωπούνται στην τρόικα μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ποια συνιστώσα του έχει δίκιο: Αυτή που διακηρύσσει τη μονομερή κατάργηση των μνημονίων και το κούρεμα του χρέους; Αυτή που μιλά για επιμήκυνση; Η τρίτη που μιλά για απόσυρση ή η τέταρτη, που μιλά για κούρεμα και αποπληρωμή με ρήτρα ανάπτυξης;

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει πολύ περισσότερες και πολύ κρισιμότερες εξηγήσεις στον ελληνικό λαό. Τα μισά ηγετικά στελέχη δηλώνουν ότι θα κουρέψουν το 80% των χρεών των πολιτών και τα άλλα μισά το διαψεύδουν. Στο ερώτημα πού θα βρει τα λεφτά, επαναλαμβάνει το ανέκδοτο ότι θα πιάσει τη φοροδιαφυγή και τις οφ σορ εταιρείες. Λέει ότι θα φορολογήσει τις καταθέσεις, ότι θα τις δεσμεύσει για ανάπτυξη, ή ότι θα προχωρήσει σε υποχρεωτικό εσωτερικό δανεισμό. Λέει ότι θα διώξει τους επενδυτές, θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες και θα επαναφέρει στο κράτος ό,τι ιδιωτικοποιήθηκε. Αρνείται να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου, δηλώνοντας ότι θα προκαλεί συνέχεια εκλογές μέχρι να πάρει αυτοδυναμία.

Ο κύριος Τσίπρας άλλα λέει στο κόμμα, άλλα στο Κόμο και άλλα στον κόσμο, αλλά οι συνεργάτες του διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους γιατί δήθεν η Νέα Δημοκρατία τρομοκρατεί τον κόσμο. Υπάρχει μεγαλύτερη τρομοκρατία από την ανασφάλεια που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί, όταν σπεύδει να προδικάσει την αποτυχία του προϋπολογισμού του 2015; Όταν στοιχηματίζει στην εθνική αποτυχία;
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει το στοίχημα, διότι το ζητούμενο για τους πολίτες είναι η ασφάλεια, η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη - και η εμπιστοσύνη κερδίζεται δύσκολα. Με τον προϋπολογισμό του 2015 κλείνουμε οριστικά το κεφάλαιο «κρίση», φτιάχνοντας μια οικονομία βιώσιμη, ένα έθνος ενωμένο μπροστά σε ένα καλύτερο μέλλον, μια νέα Ελλάδα οικονομικά ανεξάρτητη και πολιτικά ισχυρή.»