Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Άφησε βαθμούς ο Αστέρας Δερβενίου στο Χιλιομόδι

Xb0seueh 
Δεν κατάφερε να φύγει με τους βαθμούς της νίκης από το γήπεδο του Χιλιομοδίου ο Αστέρας Δερβενίου, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον τοπικό Ατρόμητο και έτσι είχε την πρώτη του απώλεια στο φετινό πρωτάθλημα. 
Ο Αστέρας παρουσιάστηκε εμφανώς κατώτερος από τις προηγούμενες εμφανίσεις του, αν και όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 20’, θα μπορούσε να πάρει τους βαθμούς της νίκης, αν είχε μετουσιώσει σε τέρματα τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο α’ μέρος. Βέβαια και ο Ατρόμητος με δίκαιο του παραπονείται, για την τεράστια ευκαιρία που έχασε στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν ο Μπασιώτης εξ επαφής αστόχησε.
SjwasqezΟι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα, είχαν την κατοχή, χωρίς κάποια μεγάλη φάση, ενώ από το 20’ είχαν και το αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Λαφαζάνος, για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον επελαύνοντα Αντωνόπουλο. Δίκαιη η αποβολή του πάντα αγωνιζόμενου με ιδιαίτερο φανατισμό Άρη Λαφαζάνου (παλιός γνώριμος..).
Ο Αστέρας άρχισε να στριμώχνει για τα καλά τον Ατρόμητο και ο Κρισάφη στο 24’ βρέθηκε, από μπαλιά του Αντωνόπουλου, πλάγια αριστερά στη γωνία της μικρής περιοχής, αλλά το σουτ του πήγε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του τερματοφύλακα Γκίκα. Στο 31’ ο Μετεβελής έκανε ολέθριο λάθος, όταν σε αβίαστη φάση δεν κοντρόλαρε σωστά την μπάλα και ο Μπασιώτης που τη βρήκε στρωμένη μπροστά του, με δυνατό σουτ πέτυχε το 1 – 0. Ένα τέρμα κόντρα στη ροή του αγώνα, που ευτυχώς για τον Αστέρα ισοφαρίστηκε πολύ γρήγορα. Στο 33’ ο Κουτρούλης σέντραρε από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Φαρμάκη και ο Σιώζος που τη βρήκε γκελαριστή, την πέταξε με πλασέ στα δίχτυα. WiutaqfgΟ Αστέρας συνέχισε να επιτίθεται και ο Ατρόμητος να προσπαθεί να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα, παίζοντας με πολλούς παίκτες στο χώρο του κέντρου. Στο 37’ ο Πεθαίνος μετά από δική του ατομική ενέργεια από τα αριστερά, γύρισε τη μπάλα στον Παπαδημητρίου που σούταρε, με τη μπάλα να κοντράρει στα σώματα και να παίρνει πορεία προς την αντίθετη γωνία από αυτήν που ήταν ο Γκίκας. Ο Σιώζος έτρεξε να τη σπρώξει στα ανυπεράσπιστα δίχτυα, αλλά δεν την πρόλαβε και αυτή σαδιστικά πέρασε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι του Γκίκα. Στο 42’ ο Σιώζος μετά από πάσα του Αντωνόπουλου, σούταρε βρισκόμενος λίγο έξω από την περιοχή με τον Γκίκα να αποκρούει ασταθώς και τον Πεθαίνο από το ύψος του πέναλτι, με πεσμένο τον τερματοφύλακα, να σουτάρει στο οριζόντιο δοκάρι. Ανεπανάληπτη ευκαιρία, σε μια φάση που οι του Ατρόμητου ζητούσαν να σταματήσει το παιχνίδι, μιας και συμπαίκτης τους βρέθηκε στο έδαφος από το μαρκάρισμα του Αντωνόπουλου στην αρχή της φάσης. Τέλος στο 45’ ο Σιώζος σπατάλησε άλλη μια μπαλιά, αυτή τη φορά σουτάροντας δυνατά στο ύψη, αντί να πλασάρει, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Γκίκα στον άξονα της εστίας του. Από την άλλη πλευρά ο Ατρόμητος δεν είχε να παρουσιάσει καμιά αξιόλογη φάση, που να δυσκόλεψε την άμυνα του Αστέρα.
N1cx3xhvΑπό την αρχή του β’ μέρους ο Αστέρας παρουσιάστηκε αγνώριστος. Με το άγχος να κυριεύει τους παίκτες του, μιας και ήταν φανερό ότι έχοντας τον πλήρη έλεγχο του αγώνα έπρεπε να φθάσουν σε επίτευξη τέρματος, έκαναν αβίαστα λάθη και δεν έβγαλαν στο γήπεδο τους αυτοματισμούς και τις ενέργειες των προηγούμενων αγώνων. Οι αλλαγές από τον πάγκο δεν βοήθησαν, οι επινοήσεις δεν υπήρξαν, το μυαλό στέρεψε και φυσιολογικά, και με τη βοήθεια των παικτών του Ατρόμητου που έπαιζαν ταμπουρωμένοι στην περιοχή τους, ο ρυθμός έπεσε και φάσεις δεν υπήρξαν. Μια φάση υπέρ του Αστέρα καταγράφεται μόνο, όταν στο 63’ ο Παπαδημητρίου, μέσα στη μεγάλη περιοχή, σούταρε συρτά στην απέναντι γωνία και ο Γκίκας, με εκτίναξη, έδιωξε σε κόρνερ. Από την πλευρά του ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να “κλέψει” το τρίποντο στο 94’, όταν ο Μπασιώτης πρόλαβε μια παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά του προωθημένου Ντερτιλή και σε κενή εστία, δίπλα σχεδόν από το δεύτερο κάθετο δοκάρι, έστειλε την μπάλα άουτ. Εδώ εφαρμόστηκε για άλλη μια φορά η γνωστή ρήση για το ότι  “η μπάλα είναι πόρνη”.
55lsyverΣυμπερασματικά, ο Αστέρας έχασε την ευκαιρία να φύγει νικητής από μια έδρα, που συνήθως τον δυσκολεύει. Όμως και ο βαθμός της ισοπαλίας, με τη φάση στα τελευταία λεπτά, θεωρείται αντικειμενικά πολύτιμος. Η εμφάνιση των παικτών του δεν ήταν η αναμενόμενη, διότι αλλιώς μας είχαν συνηθίσει στους προηγούμενους αγώνες και έτσι χάθηκαν δύο πολύτιμοι βαθμοί.
Η διαιτησία του κ. Κεφιλή ήταν εξαιρετική. Και οι βοηθοί του κ.κ. Μπετσόγλου και Σεφέρης ήταν αλάνθαστοι. Μια τριάδα διαιτητών με πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ: Γκίκας, Τσουμάνης Θ., Ντερτιλής, Κακογιάννης, Φαρμάκης, Μακρής, Λαφαζάνος, Γεώργαρης Χ., Παππάς Χ., Οικονόμου Π., Μπασιώτης
Έπαιξαν και οι: Τσουμάνης Δ., Μαρινός 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Ρουμελιώτης, Κουτρούλης, Μαστρογιαννόπουλος, Μπάκας, Μετεβελής, Αντωνόπουλος, Τάφα (58’ Καραγιαννίδης), Παπαδημητρίου, Κρισάφη (76’ Πρίφτης), Σιώζος, Πεθαίνος  

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr