Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Η Ελλάδα... δεν κατάλαβε τίποτα από την κρίση: Ο Στ. Θεοδωράκης δημοφιλέστερος αρχηγός

Stavros-Theodorakis-Potami

Η ιστορική εμπειρία μας έχει διδάξει ότι με τις δημοσκοπήσεις οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και… διστακτικοί, στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Διατηρούν ωστόσο τη χρηστικότητά τους, ειδικά όταν εντυπωσιάζουν.
Βλέποντας τα ευρήματα της δημοσκόπησης της “Metron Analysis”, που εμφανίζουν τον Σταύρο Θεοδωράκη ως δημοφιλέστερο πολιτικό αρχηγό, με θετικές γνώμες 43%, και αρνητικές γνώμες 50%, εκ των πραγμάτων… απορεί κανείς.
Τι κατάλαβε τελικά από την κρίση η ελληνική κοινωνία; Και μπορεί πραγματικά να… ακουμπάει στον ώμο του επικεφαλής του Ποταμιού, έναν δημοσιογράφο με μακρά και λαμπρή διαδρομή, αλλά απολύτως “συστημική”, που στη μέχρι σήμερα παρουσία του ως αρχηγός κόμματος, δεν έχει καταθέσει ουσιαστικές, πολύ περισσότερο ρηξικέλευθες προτάσεις, αλλά συνεχίζει να σεργιανίζει σε… εκθέσεις ιδεών.
Από όποια σκοπιά κι αν δει κανείς το Ποτάμι, θα το χαρακτηρίσει… συμπαθητική προσπάθεια, αλλά και την ίδια στιγμή απολιτίκ. Χωρίς γωνίες στις προτάσεις του. Χωρίς διάθεση πραγματικών ρήξεων με τα κακώς κείμενα που οδήγησαν την Ελλάδα στη βαθιά και σύνθετη κρίση των τελευταίων ετών.
Δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία ότι η σημερινή Βουλή είναι η χειρότερη, ακόμη και χαρακτηριστικά… φαιδρότητας, που ζήσαμε ποτέ στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Από το σημείο αυτό μέχρι να φτάνουμε στην άλλη άκρη της… άρνησης της πολιτικής, με τον εναγκαλισμό με τις απολιτίκ θέσεις του Ποταμιού, προφανώς και η απόσταση είναι μεγάλη.

ysterografa.gr