Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Κέρκυρα - Παναιτωλικός 1 - 2, «Χ» στο «Παγκρήτιο» - Ντέρμπι στη Τούμπα - Η 10η αγωνιστική

Live: Κέρκυρα - Παναιτωλικός (0-2), «Χ» στο «Παγκρήτιο»
Το ντέρμπι της Τούμπας που θα διεξαχθεί την Κυριακή ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, ξεχωρίζει απ το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής με την οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη έχει θεωρητικά εύκολο έργο, υποδεχόμενος τον Πανθρακικό, ενώ η Καλλονή φιλοξενείται απ τον Πανιώνιο με στόχο να συνεχίσει την εντυπωσιακή της πορεία και ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι το λογικό φαβορί στην εντός έδρας αναμέτρηση με την ουραγό, Νίκη Βόλου. Χωρίς ξεκάθαρο φαβορί θα είναι και η αναμέτρηση Λεβαδειακός - Πλατανιάς.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Αστέρα Τρίπολης την Δευτέρα.
Στον αγώνα που «άνοιξε» την αγωνιστική Εργοτέλης και Βέροια μοιράστηκαν από έναν βαθμό, μετά το ισόπαλο 2 - 2 που διεξήχθη στο Παγκρήτιο στάδιο του Ηρακλείου. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές (13' Χαλκιαδάκης, 38' Γιουσούφ) αλλά δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν το προβάδισμα ως το τέλος και να πανηγυρίσουν την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη τους, καθώς η μακεδονική ισοφάρισε αρχικά με τον Καλτσά στο 17' και στη συνέχεια με πέναλτι του Μπεν, στο 61ο λεπτό. Στο 55΄ οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν την ευκαιρία για το 3-1 καθώς η μπάλα μετά την κεφαλιά του Γιουσούφ,από σέντρα του Χαντί, σταμάτησε στο δοκάρι του Καντιμοίρη.
Στην Κέρκυρα  η τοπική ομάδα έχασε με 1 - 2 από τον Παναιτωλικό, που προηγείθηκε με γκολ στο 16΄ του Βιγιαφάνιες και του Κάπελ στο 20΄, ενώ είχε και δοκάρι στο 67΄ με τον Μαρτίνες. Οι Φαίακες μείωσαν στο τελικό σκορ με  γυριστό σουτ του Γκόμες στο 84'.
Τέλος η σημερινή ημέρα «κλείνει» με τον αγώνα την Ξάνθης με τον ΟΦΗ στις 19:30.

Το πρόγραμμα των αγώνων:
ΣΑΒΒΑΤΟ 8/11

Εργοτέλης - Βέροια 2-2
Κέρκυρα - Παναιτωλικός 1-2
Ξάνθη - ΟΦΗ («SKODA Ξάνθη Arena», 19:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/11
Ολυμπιακός - Πανθρακικός (Γηπ. «Γ. Καραϊσκάκης», 15:00)
Πανιώνιος - Καλλονή (Γηπ. Νέας Σμύρνης, 17:15)
Λεβαδειακός - Πλατανιάς (Δημ. Στάδιο Λιβαδειάς, 17:15)
ΠΑΣ Γιάννινα - Νίκη Βόλου («Οι Ζωσιμάδες», 17:15)
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (Γηπ. Τούμπας, 19:30)

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/11

Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης (Δημ. Γηπ. Περιστερίου, 19:30)