Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Λευκές τρίχες: Κι όμως! Υπάρχει τρόπος να απαλλαγείτε από αυτές



Ο δρ. Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός, εξειδικευμένος στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών, παρουσιάζει στις 11 Οκτωβρίου (2014) τη μέθοδο απαλλαγής της λευκοτριχίας στο διεθνές συνέδριο της ISHRS (Διεθνής Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών) στην Κουάλα Λουμπούρ.
Η ελληνική μελέτη
 Ο δρ. Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός με εξειδίκευση στη μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE, επίτιμο μέλος της ISHRS, θα παρουσιάσει τεχνική που αφορά στην παρουσία λευκών τριχών στο πρόσωπο και σε σημεία του σώματος, όπως η περιοχή του μπικίνι. Το φαινόμενο είναι πολύ συχνό σε ανθρώπους που έχουν το αυτοάνοσο νόσημα λεύκη αλλά και σε όσους έχουν μεμονωμένες λευκές τρίχες. Όπως είναι γνωστό, αυτές δεν διαθέτουν μελανίνη και επομένως δεν μπορούν να εκριζωθούν με το λέιζερ αποτρίχωσης.
Η μέθοδος που προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι η FUE που βασίζεται στην αφαίρεση του θύλακα της τρίχας με το εργαλείο punch, υπό τοπική αναισθησία. Ο δρ. Βεκρής αναφέρει: «Εφαρμόσαμε τη μέθοδο FUE σε 32 ασθενείς μας με λευκοτριχία. Χρησιμοποιήσαμε το punch, ένα εργαλείο μικρής διαμέτρου που εκριζώνει ολόκληρο τον τριχικό θύλακα. Στη μελέτη συμμετείχαν 8 άντρες και 24 γυναίκες μέσου όρου ηλικίας τα 51. Οι 18 από τους 32 ασθενείς είχαν ολοκληρωμένο αποτέλεσμα μόνο σε μία συνεδρία. Οι παρενέργειες που εμφανίστηκαν ήταν μικρή αιμορραγία κατά τη διάρκεια της εξαγωγής (15%) και μελανιά (12,5%), ενώ δεν παρουσιάστηκαν ουλές». 
ΠΗΓΗ: IATRONEA