Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ψήφος εμπιστοσύνης με 155 “Ναι” στην κυβέρνηση – Σαμαράς: Οι ελπίδες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν απόλυτα. Εκλογές το 2016

vouli
Η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, χωρίς διαρροές, καθώς 155 βουλευτές ψήφισαν “ναι” και δήλωσαν τη στήριξή τους.
Τα “Όχι” ήταν 131, γεγονός που παίζει σημαντικό ρόλο ενόψει της προεδρικής εκλογής, ενώ 2 βουλευτές ψήφισαν “παρών”.
Εξερχόμενος από τη Βουλή, μετά την ψηφοφορία ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: “Δεν πρόκειται να διαψεύσουμε τους Έλληνες πολίτες και όλους τους βουλευτές που μας στήριξαν απόψε. Οι ελπίδες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν απόλυτα. Εκλογές το 2016″.
«Όχι» ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου, Μίμης Ανδρουλάκης και Χρήστος Αηδόνης.
«Παρών» ψήφισε ο Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ από την ψηφοφορία απείχε ο βουλευτής Νταβρής, που προέρχεται από τους ΑΝΕΛ και είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει «Ναι».
“Ναι” ψήφισε και ο Γιώργος Παπανδρέου, γεγονός που ασφαλώς συζητήθηκε.
Νωρίτερα, προηγήθηκε μία αρκετά δυναμική συνεδρίαση, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητάει για ακόμη μία φορά εκλογές και τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να σημειώνει πως η προεδρική εκλογή θα γίνει κανονικά τον Φεβρουάριο το 2015.
Ο Πρωθυπουργός σημείωσε μάλιστα πως μέχρι τότε η κυβέρνηση θα έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις, ώστε η Ελλάδα να βγει από το Μνημόνιο και οι ισορροπίες θα έχουν αλλάξει. Εκτίμησε λοιπόν πως θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι που απαιτούνται, γεγονός που αμφισβήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.
Νωρίτερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τονίσει κι αυτός με τη σειρά του πως μέχρι τον Φεβρουάριο θα επιτευχθεί συμφωνία εξόδου από το Μνημόνιο με τους εταίρους μας



ysterografa.gr