Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα Έμπολα στο Τέξας των ΗΠΑ!

ebola
Θετικός στον Έμπολα βρέθηκε ένας νοσηλευτής του νοσοκομείου στο Τέξας όπου νοσηλεύτηκε ο Τόμας Ντάνκαν, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή από τον ιό.
Ο νοσοκόμος ανέφερε χαμηλό πυρετό την Παρασκευή και τέθηκε σε απομόνωση εν αναμονή των προληπτικών ελέγχων.
Οι εξετάσεις έδειξαν πως πράγματι ο νοσηλευτής πάσχει από Έμπολα, γεγονός που επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Κυριακής από τις επίσημες αρχές των ΗΠΑ.
Ασφαλώς, στις ΗΠΑ επικρατεί μεγάλη αναστάτωση, με τις ειδικές υπηρεσίες να κάνουν συνεχώς προληπτικές εξετάσεις σε κάθε άνθρωπο που υπάρχουν ενδείξεις πως θα μπορούσε να έχει προσβληθεί από τον ιό.
Οι Αρχές προσπαθούν να προλάβουν την εξάπλωση του ιού, ωστόσο, το πρώτο κρούσμα είναι πλέον γεγονός (ο Τόμας Ντάνκαν είχε μεταφερθεί στις ΗΠΑ από την Αφρική και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο). Ο ιός δεν είναι πια μόνο στην Αφρική. Έχουμε πλέον ένα επίσημο κρούσμα στην Ισπανία και ένα στις ΗΠΑ.
Πάντως, για να προλάβουν τον πανικό που ενδεχομένως να δημιουργηθεί οι Αρχές τονίζουν πως τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να διαπιστωθούν κι άλλοι ασθενείς με Έμπολα, αλλά σημειώνουν πως υπάρχει σχέιο, ώστε να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του ιού.

ysterografa.gr