Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

"Φτωχή" νίκη για Αστέρα Δερβενιου ( 1 - 0 τους Αγίους Θεοδώρους ) - Παρέμεινε στο ρετιρε

6nofrunr
Τυχερός ήταν ο ΑΣ Άγιοι Θεόδωροι και έφυγε από το «Κώστας Βυζάς» με μόνο ένα τέρμα στις αποσκευές του.Μόνο αδικημένος θα πρέπει να θεωρείται ο Αστέρας Δερβενίου, καθώς πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στους Αγίους Θεοδώρους και η νίκη του με 1-0, μπορεί να χαρακτηριστεί «φτωχή», μιας και οι παίκτες του Γιώργου Καραούζου σπατάλησαν πολλές ευκαιρίες, για περισσότερα τέρματα. Ο Αστέρας ήταν εξαιρετικός, παίζοντας κατά διαστήματα σπουδαίο ποδόσφαιρο και αν μετέτρεπε σε τέρματα τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε, τα δοκάρια που είχε και το πέναλτι που δεν του δόθηκε, τότε θα πετύχαινε μια πολύ ευρεία νίκη.
Πάντως κέρδισε με το παρά πάνω το χειροκρότημα των φίλων του, που έφυγαν από το γήπεδο πολύ ικανοποιημένοι και από την αγωνιστική προσπάθεια των παλιών αλλά και των νεαρών παικτών του, και από την νίκη. Ιδιαίτερα ικανοποιημένη ήταν και η τεχνική ηγεσία του Αστέρα, με τους κ.κ. Παπαγγελόπουλο και Καραούζο να βλέπουν στο γήπεδο τους ωραίους συνδυασμούς και τις εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις των παικτών της.

 Ο Αστέρας ξεκίνησε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τον αγώνα, ύστερα και από τα πολλά χειροκροτήματα και το κλίμα ευφορίας που δημιούργησε η βράβευση του παλαιού παράγοντα του Αστέρα Νίκου Κούνη πριν την έναρξη του αγώνα, και μόλις στο 2’ απέτυχε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Αντωνόπουλος με τάκλιν έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και πάσαρε προς τους Κρισάφη και Πεθαίνο, οι οποίοι, ιδιαίτερα ο δεύτερος, από πολύ κοντά απέτυχαν να σκοράρουν. Ο Αστέρας ήταν κυρίαρχος του αγώνα και με τις πλαγιοκοπήσεις είτε του Μαστρογιαννόπουλου είτε του Μπάκα δημιουργούσε αναστατώσεις στην άμυνα των Αγίων Θεοδώρων. Ο Σιώζος ανάγκασε τον εξαιρετικό τερματοφύλακα των Αγίων, τον νεαρό Δασσινό, σε υπέροχη απόκρουση σε κόρνερ, όταν στο 11' σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή. Στο 17’ ο Κρισάφη σε πλεονεκτική θέση κοντά στη μικρή περιοχή, σε γύρισμα του Πεθαίνου, στόπαρε και σούταρε, αλλά ο Δημητρίου πρόλαβε στο τσακ και τον κοντράρισε και έδιωξε σε κόρνερ. Στο δε 24’ ο Μπάκας έπιασε ένα δυνατό σουτ λίγο μέσα από τη γωνία της μεγάλης περιοχής και η μπάλα, μετά και από παρέμβαση του Δασσινού βρήκε με πάταγο το οριζόντιο δοκάρι.
 Το τέρμα, που τόσο επιζητούσε ο Αστέρας, τελικά μπήκε στο 28’ όταν σε κόρνερ του Σιώζου, ο Βασιλάρης στο πρώτο δοκάρι, σχεδόν από το έδαφος, με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία της εστίας των Αγίων Θεοδώρων. Και μετά την επίτευξη του τέρματος ο Αστέρας συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με το σωστό παιχνίδι στο χώρο του κέντρου των Αντωνόπουλου και Τάφα. Στο 38’ ο Πεθαίνος έχασε κλασσική ευκαιρία, αφού ο Κουτρούλης, με γλυκιά σέντρα,  τον έβγαλε μόνο του με τον Δασσινό και αυτός έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
 Οι Άγιοι Θεόδωροι, σ’ όλο το α’ μέρος, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Αστέρα, παρά μόνο μία φορά, όταν ο Ρουμελιώτης τεντώθηκε και μάλιστα έπιασε σταθερά ένα σουτ του Μπράνκο, που το επεχείρησε βρισκόμενος έξω τη μεγάλη περιοχή.
 Το β' μέρος ο Αστέρας το ξεκίνησε όπως και το α’ μέρος. Ο Πεθαίνος στο 46’ πέρασε σαν άνεμος από τ' αριστερά δύο παίκτες των Αγίων Θεοδώρων και φθάνοντας κοντά στο Δασσινό που τον έκλεισε, σάστισε και αντί να πλασάρει ή να γυρίσει τη μπάλα στους συμπαίκτες του, αυτός σταμάτησε και κλείστηκε, χάνοντας έτσι μια μοναδική ευκαιρία. Ακολούθησε ένα διάστημα που ο αγώνας διεξαγόταν κυρίως στο χώρο του κέντρου με τους Αγίους Θεοδώρους να ανεβάζουν περισσότερους παίκτες στην επίθεση. Όμως και πάλι ο Αστέρας είχε τις ευκαιρίες. Ο Καραγιαννίδης σπατάλησε την πρώτη, σουτάροντας άψυχα από καλή θέση και αργότερα στο 79’ ο νεοεισελθών Πρίφτης «χόρεψε» το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Αγίων, αλλά το σουτ του σταμάτησε στη ρίζα του απέναντι κάθετου δοκαριού. Άτυχος ο νεαρός. Προηγούμενα όμως, στο 74’ ο διαιτητής Ι. Κακριδής αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτι στον Κουτρούλη, ο οποίος δέχτηκε, μέσα στην περιοχή, σπρώξιμο από πίσω από τον Λουκά που τον είχε «βάλει πλάτη» σε μια από τις επελάσεις του. Οι διαμαρτυρίες των παικτών και των παραγόντων του Αστέρα ήταν εντονότατες, μιας και μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν φαλτσοσφυρίγματα.
 Ο Καρβέλης είχε την καλύτερη ευκαιρία σ’ όλο τον αγώνα από πλευράς Αγίων Θεοδώρων, όταν στο 72’ βρέθηκε αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή, αλλά καθυστέρησε να σουτάρει και ο Ρουμελιώτης εξερχόμενος από την εστία του έδιωξε σε κόρνερ.
 Στα τελευταία λεπτά ο αγώνας πήρε άγρια ομορφιά μιας και οι Άγιοι Θεόδωροι έπαιζαν με τέσσερες και πέντε παίκτες στην επίθεση, κυνηγώντας την ισοφάριση και ο Αστέρας ταμπουρωμένος, αλλά όχι πανικόβλητος, έπαιζε για τη νίκη. Για τον Αστέρα ο Ρουμελιώτης καθάριζε την εναέρια κυκλοφορία και οι νεαροί επιθετικοί του δεν άφηναν την άμυνα των Αγίων σε εφησυχασμό. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή απένειμε δικαιοσύνη, σύμφωνα με τη γενική εικόνα του αγώνα.   
 Η διαιτησία του κ. Ι. Κακριδή ελέγχεται για τον μη καταλογισμό του προαναφερθέντος πέναλτι. Οι βοηθοί του κ.κ. Αθ. Μπουρτζοβίτης  και Σπηλιώτης ήταν ακριβοδίκαιοι.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΕΒΜΙΟΥ: Ρουμελιώτης, Μαστρογιαννόπουλος, Μπάκας, Μετεβελής, Βασιλάρης, Τάφα (72’ Μερκούρης), Αντωνόπουλος, Σιώζος, Κουτρούλης, Κρισάφη (77’ Πρίφτης), Πεθαίνος (60’ Καραγιαννίδης)

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ: Διάσσινος, Πάτρας, Λουκάς, Δημητρίου, Καλογήρου, Οικονόμου, Νικολάου, Μπαστούνης, Μπράνκο, Καραμαλέγκος (50’ Καρβέλης) (75’ Ράτης), Γκοτζιάς (70’ Γεωργακόπουλος)