Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Δούρου: Λίγη τσίπα από εκείνους που έχουν κάνει επάγγελμα την παραπληροφόρηση


dourou Για «κατασκευασμένο» δημοσίευμα από το «Πρώτο Θέμα» για το θέμα των καθαριστριών έκανε λόγο η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου μιλώντας στον ΑΝΤ-1.
Η κα Δούρου τόνισε ότι προεκλογικά δεν είχε τάξει κάτι και πως η ίδια και η παράταξή της βρίσκονται στον αντίποδα της λογικής του βολέματος ημετέρων.
«Συμπαραστέκομαι στον αγώνα των καθαριστριών. Θα ήταν όμως λαϊκισμός και υιοθέτηση πελατειακής λογικής να τις προσλάβουμε στην περιφέρεια Αττικής. Ρωτήστε, όμως, και τις ίδιες και θα σας πουν ότι διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους στις θέσεις από τις οποίες παρανόμως απολύθηκαν», τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής.
Για την σύμβαση της ιδιωτικής εταιρείας καθαρισμού με την Περιφέρεια Αττικής τόνισε ότι αυτή έχει καταρτιστεί από τον περασμένο Μάρτιο, όταν ήταν Περιφερειάρχης ο Γιάννης Σγουρός και υπογράμμισε ότι αυτή θα επανεξεταστεί.
Η κα Δούρου έδωσε σκληρή απάντηση για το πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος» επισημαίνοντας ότι την ώρα που διαπιστώνεται ότι υπάρχει «ελλιπής και διάτρητη αντιπλημμυρική προστασία» και πως «από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα», η συγκεκριμένη εφημερίδα επιλέγει «μια κατασκευή» και κατέληξε: «Λίγη τσίπα, από εκείνους που έχουν κάνει επάγγελμα την παραπληροφόρηση».
Για το θέμα της μη κλήσης τη στη σύσκεψη για τις πλημμύρες είπε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Αττικής δεν κλήθηκε σε σύσκεψη, είχε προηγηθεί ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου, όπου πάλι η Περιφερειακή Αρχή Αττικής απουσίαζε».
Παράλληλα, η κ. Δούρου επισήμανε ότι σήμερα συγκροτούνται οι επιτροπές με τη βοήθεια των τεχνικών κλιμακίων, ώστε να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις για τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να υποβάλουν τα αιτήματα αποζημίωσης. Όπως είπε, οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις αποζημίωσης στην αυτοτελή διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας στα εξής τηλέφωνα: 2132063663 και 2132063655.