Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με την επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας της Κ.Σ. του Συμβουλίου της Ευρώπης

Εμφάνιση 2014_10_13_00059.jpg
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συναντήθηκε με την επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας και μέλος της Επιτροπής Κοινωνιών Υποθέσεων, Υγείας και Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, κυρία Στέλλα Κυριακίδου
Η κυρία Κυριακίδου πραγματοποιεί επίσκεψη πραγματογνωμοσύνης στη χώρα μας, στο πλαίσιο της σύνταξης έκθεσης με θέμα «Φιλικές προς τα παιδιά κοινωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες υγείας». Στη συνάντηση συμμετείχε η επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του οργανισμού, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.
Ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε ιδιαίτερη χαρά για τη συνάντηση και χαρακτήρισε σημαντικό και ενδιαφέρον το θέμα της έκθεσης, καθώς και την έρευνα, την καταγραφή και την αποτίμηση των δεδομένων που αφορούν ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, το παιδί, που χρήζει πάντα στοργής, φροντίδας και στήριξης.
Η κ. Κυριακίδου ανέφερε ότι η πρωτοβουλία αυτή, που αφορά θέματα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας για τα παιδιά, αναλήφθηκε στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης -ενός διεθνή οργανισμού που κατεξοχήν ασχολείται με την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου- και αποσκοπεί στην ανάδειξη όχι μόνο των προβλημάτων αλλά και των θετικών δράσεων που αναλαμβάνονται προς όφελος των παιδιών.