Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή του σκηνοθέτη Θόδωρου Μαραγκού για το κλείσιμο του Κέντρου Νέων Κορινθίας

Εμφάνιση maragkos-kentro neon black beee.jpg 
Το καλοκαίρι του 2012 στην αυλή του Κέντρου Νέων Κορίνθου προβλήθηκαν όλες οι ταινίες μου. Μετά από κάθε προβολή ακολουθούσε ουσιαστική συζήτηση με τους θεατές, οι περισσότεροι των οποίων ήταν νέοι, για την τέχνη για τον πολιτισμό για την κοινωνική κατάσταση για την ανεργία τους και για τον αποκλεισμό από τα όνειρά τους
Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία για όλους μας που όταν τελείωσε άφησε μια ουσιαστική επικοινωνία που κρατάει μέχρι σήμερα.
Έκτοτε πήγαινα και παρακολουθούσα αλλά και συμμετείχα σ΄ όλες σχεδόν τις καλλιτεχνικές κι επιμορφωτικές εκδηλώσεις του πολιτιστικού αυτού κέντρου που είναι ότι καλλίτερο είχε να επιδείξει η πόλις της Κορίνθου στον τομέα πολιτισμού.
Έμαθα όμως ότι η Περιφέρεια έκλεισε αυτό το σημαντικό για τον τόπο Κέντρο. Έβαλε λουκέτα στο Κέντρο Νέων Κορινθίας από την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014.
Θεωρώ ότι είναι ένα ακόμα βάρβαρο χτύπημα κατά του ελληνικού πολιτισμού και εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της παγκοσμιοποίησης και της ισοπέδωσης των λαών.
Ήθελα να ρωτήσω τον περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, υπεύθυνο πολιτισμού της περιφέρειας έχει βάλει πρώην ποδοσφαιριστή, όπως έκανε κι ο δήμος Κορίνθου, ή εργολάβο.

Θόδωρος Μαραγκός