Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Αξιος της μοίρας του... Εστορίλ – Παναθηναϊκός 2-0

Εστορίλ – Παναθηναϊκός 2-0 | onsports.gr

Κακός ο Παναθηναϊκός, είχε τραγική εικόνα και δίκαια ηττήθηκε με 2-0 από την Εστορίλ στην Πορτογαλία, πληρώνοντας δύο αμυντικά του λάθη, τη διστακτικότητά του και την αστοχία στο τέλος. 
Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έκανε σωστά τη μισή δουλειά. Αμύνθηκε αποτελεσματικά, ουσιαστικά ουδέποτε απειλήθηκε από τους Πορτογάλους (εξαίρεση η σωτήρια προβολή του Σίλντενφελντ στο σουτ του Τοζέ στο 10') και διατήρησε με άνεση ανέπαφη την εστία, χωρίς ο Κοτσόλης να χρειαστεί να κάνει κάποια επέμβαση.
Ωστόσο, στο άλλο μισό του γηπέδου, οι «πράσινοι» δεν έκαναν ανάλογα καλή δουλειά, ίσως επειδή είχαν περισσότερο το μυαλό τους στην αμυντική τους συμπεριφορά. Το πρόβλημα στην ανάπτυξη ήταν δεδομένο και, μοιραία, η δημιουργία καλών φάσεων μηδενική. Ένα «χλιαρό» σουτ του Ατζαγκούν στο 12' και ένα γλίστρημα του Νιγηριανού στου 31', σε επικίνδυνη αντεπίθεση, ήταν ό,τι είχε να επιδείξει. Ο Πέτριτς καλά κλεισμένος, ο Ντίνας δεν έδωσε τις κατάλληλες βοήθειες στον Νάνο, ενώ η δεξιά πλευρά (Μπούρμπος, Μπαϊράμι) δεν «λειτούργησε» καλά.
Βάζοντας τον Καρέλη αντί του Μπαϊράμι, ο Αναστασίου περίμενε επιθετική βελτίωση για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι (47' Κλέμπερ) και λίγο μετά το καλό σουτ του Ατζαγκούν (49') έφτασαν στο γκολ με τον Κλέμπερ στο 52', ύστερα από κλέψιμο του Σεμπά στον Νάνο.
Πλέον οι «πράσινοι» ήταν αναγκασμένοι να κυνηγήσουν το σκορ και είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν με το τακουνάκι του Πέτριτς στο 54' (μπλόκαρε ο Βάγκνερ). Αμέσως μετά ο Αναστασίου έβαλε τον Δώνη αντί του Ντίνα και άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2, αλλά με εξαίρεση το σουτ του Καρέλη (59') οι «πράσινοι» δεν απείλησαν ιδιαίτερα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά από νέο αμυντικό λάθος, δέχθηκαν και δεύτερο γκολ με τον Ντιόγκο Αμάντο στο 66'.
Το έργο του Παναθηναϊκού έγινε πολύ δύσκολο, οι προσπάθειες για το γκολ που θα έδινε την προοπτική θετικού αποτελέσματος συνεχίστηκαν, αλλά ούτε η σέντρα του Μπούρμπου (70') ούτε το τετ-α-τετ του Καρέλη (76') ούτε η πολύ μεγάλη ευκαιρία του Ατζαγκούν (88') και του Ζέκα (89') αξιοποιήθηκαν και έτσι το 2-0 δεν άλλαξε ως το τέλος.
ΕΣΤΟΡΙΛ: Βάγκνερ, Αντερσον Λουίς, Ράφαελ, Ταβάρες, Νασιμέντο, Εσίτι, Ντιόγκο Αμάντο (78' Φιλίπε Γκονσάλβες), Καμπρέρα, Τοζέ (63' Κούκα), Σεμπά, Μπρούνο Λόπες (46' Κλέμπερ).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Μπούρμπος, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Πράνιτς (75' Λαγός), Ζέκα, Μπαϊράμι (46' Καρέλης), Ντίνας (56' Δώνης), Ατζαγκούν, Πέτριτς.