Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Μπαλτάκος… απουσίαζε τόσα χρόνια από τη χώρα;

Takis-Baltakos

Η δημόσια ρητορική αλλά και η παρασκηνιακή κινητικότητα την οποία έχει αναπτύξει ο Τάκης Μπαλτάκος μετά την αποπομπή του από το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης, ως αποτέλεσμα του “Κασιδιάρης gate”, επιβεβαιώνει τη διάψευση των μύθων, αλλά και εξηγεί τις συστημικές παθογένειες που οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή κρίση.
Ο γνωστός δικηγόρος επιμένει να ομιλεί περί “δεξιάς στροφής” της Νέας Δημοκρατίας, επιδεικνύοντας κοντόφθαλμη αντίληψη περί της πολιτικής πραγματικότητας και των πολιτικών συσχετισμών, των νέων ισορροπιών που έχουν διαμορφωθεί στην κοινωνία λόγω της εθνικής πληγής του Μνημονίου, αλλά και προσπερνώντας με… ευκολία την πρόσφατη Ιστορία.
Μιλώντας για παράδειγμα σήμερα στο ραδιόφωνο των “Παραπολιτικών”, ο άλλοτε πανίσχυρος Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης προέβλεψε ότι η Νέα Δημοκρατία θα συρρικνωθεί σε μονοψήφια ποσοστά, και η Χρυσή Αυγή θα επελαύνει, στην περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς ακολουθεί μετριοπαθείς στρατηγικές, με στόχευση στον μεσαίο χώρο και το κοινωνικό κέντρο, αντί να πάει… δεξιότερα.
Ο Τάκης Μπαλτάκος μοιάζει να… απουσίαζε για χρόνια από τη χώρα, καθώς προσπερνάει το γεγονός ότι για περίπου μια δεκαετία, μετά το 2000, η Νέα Δημοκρατία κυριάρχησε πολιτικά χάρη στη στρατηγική του μεσαίου χώρου που υιοθέτησε και ακολούθησε ο Κώστας Καραμανλής.
Καταφέρνοντας να διευρύνει τα πολιτικά σύνορα της Κεντροδεξιάς, διαμορφώνοντας μια πλατιά κοινωνική συμμαχία, που αριθμούσε εκατομμύρια πολιτών, πολύ περισσότερων από εκείνους που έφτασαν στις κάλπες τόσο στις εθνικές εκλογές του 2012, όσο και στις πρόσφατες ευρωεκλογές του Μαϊου του 2014.
Και καθόλη τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, ούτε Χρυσή Αυγή μας ταλαιπωρούσε, ούτε τα λοιπά άκρα και οι ακρότητες που τα συνοδεύουν, σεργιάνιζαν στον δημόσιο βίο.

ysterografa.gr