Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Η αποστροφή Χαρδούβελη που προκάλεσε αίσθηση

xardouvelis

Ο Γκίκας Χαρδούβελης από το βήμα της Βουλής τόνισε πως αντιλαμβάνεται τις αντιδράσεις για τον ΕΝΦΙΑ, ωστόσο, σημείωσε πως η Ελλάδα έχει αρχίσει να στέκεται στα πόδια της και υπογράμμισε πως «μας διακρίνει η υπευθυνότητα και όχι ο λαϊκισμός και η παροχολογία».
Η τελευταία φράση είναι προφανές πως απαντούσε στις επικρίσεις βουλευτών της συμπολίτευσης στον ΕΝΦΙΑ.
Ο κ. Χαρδούβελης σημείωσε στην ομιλία του: «Αντιλαμβάνομαι πλήρως τις αντιδράσεις των πολιτών στα λάθη. Από την πρώτη στιγμή που προσωπικά τα εντόπισα, προχωρήσαμε σε αλλαγές.  Αυτό κάνουμε και σήμερα.  Διορθώνουμε λάθη και αποκαθιστούμε αδικίες.   Συγχρόνως, όμως, προχωρούμε και σε περαιτέρω φοροελαφρύνσεις, που δεν υπήρχαν στον αρχικό Νόμο.
Αντιλαμβάνομαι και την πίεση που αισθάνονται οι βουλευτές της Συμπολίτευσης», συνέχισε ο υπουργός των Οικονομικών αναφερόμενος στο επεισόδιο με την κυρία Καραμανλή.
«Σέβομαι το καθήκον τους  να μεταφέρουν σ’ αυτή την αίθουσα τα αιτήματα συμπολιτών μας και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη, σε μια πολύ σκληρή περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο ΥΠΟΙΚ και πρόσθεσε:
«Οφείλω, όμως να πω ότι τώρα που το Πρόγραμμα φτάνει στο τέλος του, τώρα που αρχίζουμε να πατάμε στα πόδια μας, με λιγότερες εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, ο δικός μου ρόλος, και είμαι σίγουρος και των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση, είναι να διαφυλάξουμε την πορεία της ελληνικής οικονομίας, της ελληνικής κοινωνίας και της χώρας προς την έξοδο από την κρίση».
Τέλος, σημείωσε πως το οικονομικό επιτελείο έχει καθήκον να κάνει ό,τι πρέπει για τους πολλούς: «Να κάνουμε το σωστό και αναγκαίο για τη χώρα, για τους πολλούς που πιέζονται, για τους πολλούς που έχουν υπάρξει θύματα της πρωτοφανούς κρίσης που πέρασε η Ελλάδα, αλλά δεν θέλουν οι θυσίες τους να πάνε χαμένες. Αυτό είναι το καθήκον μας.
Είναι πεποίθησή μου ότι κάνουμε το σωστό και αναγκαίο για τη χώρα. Μας διακρίνει η υπευθυνότητα και όχι ο λαϊκισμός και η παροχολογία, που δεν απαντά στο ερώτημα πού θα βρεθούν οι πόροι».