Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση του Κώστα Κόλλια με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας

 Εμφάνιση synantisi me ad.jpg
 Συνάντηση με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο είχε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, προκειμένου να του ευχηθεί καλή επιτυχία στα καθήκοντά του και να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός αναφορικά με την ασφάλεια.
Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας, τον Ταξίαρχο κ. Κυριακόπουλο και να του ευχηθώ καλή δύναμη και καλή επιτυχία στη νέα του θέση. Τα καθήκοντα που αναλαμβάνει είναι δύσκολα και πολύπλευρα, είμαι ωστόσο βέβαιος ότι η πλούσια εμπειρία, η ευσυνειδησία και ο επαγγελματισμός του θα σταθούν αρωγός στο τιτάνιο έργο της προάσπισης της τάξης και της ασφάλειας στο Νομό μας. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Κορινθίας. Όπως επεσήμανα στον κ. Κυριακόπουλο, πέρα από την αστική παραβατικότητα, η ύπαιθρος του Νομού μας μαστίζεται από κλοπές και λεηλασίες, με στόχο την απόσπαση μετάλλων.
Οι απώλειες τόσο στην ιδιωτική, όσο και στη δημόσια περιουσία, είναι τεράστιες. Είναι γνωστές οι πολυάριθμες κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ και υλικών του ΟΣΕ. Πλην όμως, ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αγρότες, με κλοπές αντλιοστασίων, γεννητριών και αγροτικών μηχανημάτων εν γένει.
Τόνισα δε ότι η ζημία, ειδικά για τους αγρότες, δεν περιορίζεται στην απώλεια καθεαυτών των υλικών. Επειδή πρόκειται για μηχανήματα απαραίτητα για την άρδευση και την καλλιέργεια των χωραφιών τους, η ζημία πολλαπλασιάζεται και οι αγρότες χάνουν εισόδημα. Ο κ. Κυριακόπουλος όχι μόνο ήταν ενήμερος για το θέμα, αλλά είχε προχωρήσει σε σχετικές ενέργειες. Όπως έχει πλέον γίνει γνωστό, υπήρξε συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά, η οποία απέδωσε καρπούς.
Πέρα από τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν και τις συλλήψεις που έγιναν, εντοπίστηκαν κλοπιμαία και πλέον τα περιστατικά παραπέμπονται στον Εισαγγελέα. Τα αποτελέσματα που ήδη απέφερε η ΑΔ Κορινθίας είναι μία θαυμάσια αρχή για τον νέο Διοικητή και με καθιστούν αισιόδοξο ότι θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση του αισθήματος της ασφάλειας στους συμπολίτες μας.
Ωστόσο, η αρωγή της πολιτείας στο έργο της Αστυνομίας μας, με την παροχή επαρκούς προσωπικού και υλικών μέσων, παραμένει διαχρονικό αίτημα. Το φιλότιμο και η ευψυχία των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αναμφισβήτητο, όμως η ΕΛΑΣ χρειάζεται ενίσχυση ώστε να συνεχίσει να φέρνει σε πέρας το επικίνδυνο έργο της, με ασφάλεια για τους αστυνομικούς μας και ουσιαστική προστασία για τους πολίτες.»