Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

“Βασιλική” πρεμιέρα! Μίλησε στο... τέλος η Βέροια

«Βασίλισσα» σε ματς - θρίλερ! (pics)
Καταπληκτικό παιχνίδι έγινε στο δεύτερο ημίχρονο στη Βέροια, ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τη Skoda Ξάνθη. Η «βασίλισσα του Βορρά», αν και προηγήθηκε 2-0, ισοφαρίστηκε από τους «ακρίτες» δέκα λεπτά πριν το φινάλε, όμως με γκολ του νεοαποκτηθέντα Ντουμίτρου πήρε τη νίκη με 3-2. Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό από το πρώτο λεπτό, με τους παίκτες της Skoda Ξάνθης να μπαίνουν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και να απειλούν μόλις στο 2' με τον Καρυπίδη. Η «απάντηση» για τη Βέροια ήρθε με τον καλτσά και τις εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ του, όμως σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε, ο Κυριακίδης φώναξε «παρών», κρατώντας την εστία του ανέπαφη.
Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο στο 41', όταν από απομάκρυνση της μπάλας από τους Ξανθιώτες αμυντικούς, αυτή έφτασε στον Βεργώνη, ο οποίος τη στόπαρε, απέφυγε τρεις αντιπάλους του και με συρτό σουτ άνοιξε το σκορ.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης η Βέροια έφτασε στο 2-0. Ο Καλτσάς από δεξιά έκανε ότι ήθελε τον Γουάλας, την κατάλληλη στιγμή γύρισε παράλληλα τη μπάλα, η οποία έφτασε στον Μπεν κι αυτός με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα και πάλι στα δίχτυα του Κυριακίδη.
Ο Σάκης Τσιώλης με τις αλλαγές του (Ράνος και Ομπόντο) έκανε φουλ επιθετικό το σχήμα της Skoda, η οποία απείλησε τον Καντιμοίρη κι εν τέλει στο 77' έφτασε στο 2-1 με τον Ομπόντο να παίρνει τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ να τη στέλνει στη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα της Βέροιας.
Μάλιστα τρία λεπτά αργότερα ήρθε και το ανόητο πέναλτι του Χάσελμπαϊνκ στον Ράνο για να δώσει την ευκαιρία στον Λουσέρο με εύστοχη εκτέλεη να φέρει το ματς «στα ίσα».
Όμως πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων, σε μια αντεπίθεση της Βέροιας από αριστερά ο Μπεν έγινε δημιουργός και σεντράροντας την κατάλληλη στιγμή βρήκε τον αμαρκάριστο Ντουμίτρου, ο οποίος με δυνατό σουτ με τη μία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2. Όπως, δηλαδή, είχε συμβεί και πέρυσι στη Βέροια!
ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Μαλόν, Βέρτζος, Καλί, Αμαραντίδης (86' Καταλά), Βεργώνης, Βάσκες, Παυλίδης (71' Χάσελμπαϊνκ), Μπεν, Καλτσάς, Κάμπορα (65' Ντουμίτρου)
SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (46' Παπαστεριανός), Φλίσκας (55' Ράνος), Γούτας, Καπετάνος, Καρυπίδης, Ολιβέιρα (77' Ομπόντο)