Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Η Καλλονή και το... τέρας! ΠΑΟΚ - ΚΑΛΛΟΝΗ 1-1


 Η Καλλονή έφυγε με τον βαθμό από την άδεια Τούμπα, καθώς πήρε την ισοπαλία 1-1 κόντρα στον μέτριο ΠΑΟΚ, που προβλημάτισε ξανά, μετά την ήττα από τη Ζίμπρου
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την αναμέτρηση με δυο σημαντικές αλλαγές. Πέρα από τον τιμωρημένο Αθανασιάδη, στην αρχική ενδεκάδα δεν βρέθηκαν -για λόγους ξεκούρασης ενόψει Ζίμπρου- οι Σαλπιγγίδης και Κάτσε.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν εξ αρχής να πιέσουν ψηλά, να κρατήσουν στην κατοχή τους την μπάλα (πολύ κινητικοί Μακ και Περέιρα) και να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Η Καλλονή δεν μπόρεσε καθόλου να οργανώσει επιθετικές προσπάθειες και να φανεί ανταγωνιστική, αλλά δεν δέχθηκε και κάποια κλασική ευκαιρία.

Από το 25' και μετά όμως η καλλονή ισορρόπησε το ματς και μάλιστα στο 32' πάτησε με αξιώσεις την εστία του Γλύκου, αλλά ο Έλληνας πορτιέρο πρόλαβε τον Μανούσο. Πάντως, η μεγαλύτερη φάση του ημιχρόνου ήρθε στο 36' με την διπλή καλή στιγμή του ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν καλά στην επανάληψη, έχοντας δυο καλές στιγμές με τον Παρέιρα (48', 52'), αλλά η άμυνα των γηπεδούχων είχε κενά και ο Καμαρά -αφού απείλησε στο 59'- νίκησε τον Γλύκο στο 63' για το 0-1 (στη δεύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων).

Οι νησιώτες συνέχισαν να είναι πολύ καλοί στις αντεπιθέσεις, εκθέτοντας την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων, αλλά ο Παρέιρα ήταν αυτός που βοήθησε τον ΠΑΟΚ να ξεπεράσει το... σοκ, κάνοντας το 1-1, μετά από ασίστ του Μακ. Πάντως ο Καμαρά συνέχισε να είναι επικίνδυνος και στο 80' έχασε μεγάλη ευκαιρία, η οποία προκάλεσε μάλιστα και τον τραυματισμό του.

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό, αλλά και νεύρα. Λίγο πριν τη λήξη (87') ο διαιτητής Κομίνης απέβαλε τον Περέιρα με κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τους γηπεδούχους με δέκα (υπήρξε αψιμαχία του Περέιρα με το Λεοζίνιο όμως δεν φάνηκε να τον χτυπάει). Το παιχνίδι έμεινε στο 1-1, με την Καλλονή να ολοκληρώνει κι αυτή το παιχνίδι με δέκα, με την αποβολή του Μπαρέρα
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Σπυρόπουλος, Τζανδάρης (68' Μαντούρο), Τζιόλης (77' Ρατς), Μάρτενς (55' Σαββίδης), Μακ, Περέιρα, Κουλούρης
ΚΑΛΛΟΝΗ: Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Βάλιος, Λιορέντε, Καλτσάς (90' Γιώργου), Μπαρέρα, Καμαρά (81' λ.τρ. Κύπρου), Μανούσος, Λεοζίνιο, Χωριανόπουλος (58' Κεϊτά)


Το πρώτο επεισόδιο ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη είναι γεγονός...

Η ισοπαλία με την Καλλονή και κυρίως η κάκιστη εμφάνιση της ομάδας, εξόργισε τους οπαδούς, που χρησιμοποίησαν σκληρή γλώσσα κατά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, μετά το τέλος του αγώνα με τους Μυτιληνιούς και την ώρα που όδευε προς το πάρκινγκ του γηπέδου της Τούμπας για να αποχωρήσει.
Οι οπαδοί προπηλάκισαν τον Σαββίδη και μεταξύ άλλων του είπαν... «Σήκω φύγε δεν μπορείς να βοηθήσεις! Αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι, εξαφανίσου! Κάνε καμιά μεταγραφή, αλλιώς φύγε!» Οι οπαδοί πήγαν τον ομογενή επιχειρηματία... καροτσάκι μέχρι το αυτοκίνητό του, όπου τον συνόδευαν άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.