Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΞΥΛΟΚΑΣ΅ΤΡΟ: Πιλοτικό Πρωτάθλήμα Ποδοσφαίρου Άμμου Γυναικών


Οι 2 φασεις του Πιλοτικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Άμμου Γυναικών υπό την αιγίδα της ΕΠΟ , ολοκληρώθηκαν στις 10/8/2014 στο Ξυλόκαστρο, βρίσκοντας στις πρώτες θέσεις των α και β ομίλων τον ΘΡΙΑΜΒΟ και την ΕΝΩΣΗ αντίστοιχα. Οι διοργανωτές Φίλιππος Ντόβας και Ρένα Σιγάλα, έδωσαν τους καλύτερους εαυτούς τους και προσπάθησαν να βάλουν τα θεμέλια για τη δημιουργία νέων σωματείων ποδοσφαίρου άμμου, καθώς και τη θέσπιση πρωταθλήματος από την ΕΠΟ την επόμενη χρονιά.
Η παρουσία του επί 12ετίας παίχτη της Εθνικής ομάδας Ανδρών Beach Soccer , Πάρη Κωνσταντακόπουλου , ήταν πολύ σπουδαία και σημαντική, καθώς είδε τα νέα ταλέντα και αποκόμισε σημαντικές πληροφορίες από κοντά για το χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου γενικά, και σε προσωπική επαφή με τις αθλήτριες που έλαβαν μέρος στο Πανελλήνιο Πιλοτικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Άμμου Γυναικών, τις παρόρτυνε να έχουν πρώτα από όλα ήθος και σεβασμό τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό.
Οι 2ες και 3ες ομάδες των ομίλων είναι ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, η ΚΕΡΚΥΡΑ, η ΡΟΔΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ και η ΤΡΙΠΟΛΗ. 

Αναμένεται συνέχεια , καθώς τον Σεπτέμβριο δίνεται το νέο ραντεβού των ομάδων που προκρίθηκαν για τη διεκδίκηση του Κυπέλλου. 


Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε η Β΄φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Άμμου Γυναικών, που πραγματοποιήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, υπό την αιγίδα της ΕΠΟ και με την επιμέλεια της διοργάνωσης στον ΠΑΣ ΡΟΔΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.
Οι ομάδες που αγωνίσθηκαν ήταν οι εξής: ΕΝΩΣΗ, ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ, ΤΡΙΠΟΛΗ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ και στους προημιτελικούς αγώνες πήραν τις εξής θέσεις : 1η ΚΕΡΚΥΡΑ, 2η ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ, 3η ΤΡΙΠΟΛΗ, 4η ΕΝΩΣΗ και στη 5η θέση ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ.
Στους τελικούς αγώνες , οι οποίοι διαμόρφωσαν και το ζευγάρι που θα λάβει μέρος στο Κύπελλο , οι ομάδες κατέληξαν στις εξής θέσεις: 1η ΕΝΩΣΗ, 2η ΚΕΡΚΥΡΑ, 3η ΤΡΙΠΟΛΗ ,4η ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ, με την ΕΝΩΣΗ και τη ΚΕΡΚΥΡΑ να περνάνε στον τελικό του Κυπέλλου, μαζί με τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ και τον ΘΡΙΑΜΒΟ από την Α΄φάση του πρωταθλήματος.
Όλες οι ομάδες αγωνίστηκαν κάτω από σκληρές συνθήκες, λόγω της ζέστης, και οι αθλήτριες έδωσαν τους καλύτερους εαυτούς τους , ώστε να πραγματοποιηθεί το Πιλοτικό αυτό Πρωτάθλημα με στόχο την πραγματοποίηση, του χρόνου, του επίσημου Πρωταθλήματος της ΕΠΟ.