Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Η πορεία του Αλέξη Τσίπρα προς την αυτοδυναμία.

Με απόλυτα μελετημένες κινήσεις προχωρά η προσπάθεια διεύρυνσης του πολιτικού ακροατηρίου του ΣΥΡΙΖΑ με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα σε πολίτες που ανήκουν στον κεντροδεξιό χώρο , επιχειρώντας να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και να κάνει εφικτό στόχο την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές.
Το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το στενό συνεργάτη του, Νίκο Παππά έχει διαπιστώσει ότι για να αυξηθούν τα ποσοστά του κόμματος και να υπάρχουν ελπίδες για αυτοδυναμία ή έστω νίκη με σημαντική διαφορά θα πρέπει να γίνει προσέγγιση του κεντρώου και κεντροδεξιού χώρου, που θεωρητικά είναι ένα πολύ πιο συντηρητικό πολιτικό κοινό από τους αριστερούς και τους διάφορους συνδικαλιστές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ , που προσπαθούν να χωθούν και να επιβιώσουν πολιτικά.
Έτσι η πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο όρος μόνο τυχαία δεν ήταν και αποτελεί μέρος ευρύτερου σχεδίου προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να στείλει το κατάλληλο μήνυμα στο κοινό εκείνο που κρίνει πάντα τις εκλογές και να πάψει να φοβίζει τους νοικοκυραίους. Σε συνδυασμό με τις συναντήσεις με τους συνδικαλιστές των ενστόλων , με τον Αρχιεπίσκοπο, τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο , αλλά και άλλες κινήσεις που επεξεργάζεται η Κουμουδούρου, ο στόχος είναι να κτυπήσει στο μαλακό υπογάστριο της Νέας Δημοκρατίας. 
Ο σχεδιασμός είναι να πάψει να φοβίζει και να προκαλεί τους συντηρητικούς και κεντρώους ψηφοφόρους και στην συνέχεια να τους κάνει να νιώθουν απενοχοποιημένοι αν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια  οι κινήσεις αυτές σε συνδυασμό με μια γενικότερη πιο ρεαλιστική στροφή του πολιτικού λόγου του κόμματος στα οικονομικά θέματα έχουν προκαλέσει ανησυχία και δυσφορία στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος (υποστηρικτές Λαφαζάνη, ακροαριστερές συνιστώσες κλπ) ωστόσο επειδή όλοι αυτοί στην κοινωνία έχουν ελάχιστη απήχηση , δεν φοβίζουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.