Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Ερντογάν: Θέλω να με... θάψουν στην Κωνσταντινούπολη

Tayyip-Erdogan

Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας από την άλλοτε Βασιλεύουσα ξεκινούσε η θυελλώδης αναρρίχησή του στην τουρκική πολιτική σκηνή.
Πριν από έναν χρόνο, η κοσμοπολίτικη Κωνσταντινούπολη πρωταγωνίστησε σε ακραίες ταραχές, που λίγο έλειψε να βάλουν τελεία σε αυτή την υπερδεκαετή πολιτική ηγεμονία.
Χθες, ο Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε και πάλι στην πόλη της οποίας διετέλεσε δήμαρχος, στο πλαίσιο μιας ογκώδους προεκλογικής συγκέντρωσης, μια εβδομάδα πριν από τις προεδρικές εκλογές, που αναμένεται να επισφραγίσουν την πανηγυρική μετακίνησή του από την πρωθυπουργία στην Προεδρία της Τουρκίας.
Με εμφανή τη διάθεση να δώσει συναισθηματικό τόνο στην παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη, ο Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε εκείνους που τον στήριξαν σε όλη την διάρκεια της πολιτικής διαδρομής του, και με μια αποστροφή του, προκάλεσε θύελλα χειροκροτημάτων.
“Είναι πιθανότατα η τελευταία προεκλογική συνάντησή μας εδώ στην Κωνσταντινούπολη, δεν σας λέω όμως αντίο. Με τη θέληση του Θεού, σε αυτή την πόλη θα με θάψουν”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν έρχεται ως σουλτάνος στην Προεδρία της Τουρκίας, αλλά για να συνεχίσει να υπηρετεί το έθνος του.

ysterografa.gr