Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Όταν τελειώνει το κανναβούρι, τότε φυτρώνει ένα καβούρι ...στο λαιμό ...ΚΑΙ τους κόβει τη λαλιά ...ΚΑΙ τους πέφτουν τα φτερά

Άφωνα τα παπαγαλάκια του Πύργου της Ηλείας μετά τη δικαστική απόφαση για "το κακούργημα με τις καντίνες στη Ζαχάρω" και την αθώωση των κατηγορουμένων.
Σημειωτέον ότι στην τριετή δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, είχαν αφιερώσει δεκάδες σελίδες για να υπενθυμίζουν και να ανακυκλώνουν το "κακούργημα" με προφανείς "σκοπούς και επιδιώξεις", όπως προκύπτει.
Το σύνολο της ευθύνης για τη συγκεκριμένη δημοσιογραφική παράλειψη, φέρουν οι εκδότες των εντύπων και όχι οι συντάκτες των εφημερίδων.
Και τούτο διότι όσοι έχουν ακόμη και ελάχιστες γνώσεις δημοσιογραφίας, γνωρίζουν πολύ καλά πως αν ένας δημοσιογράφος χάσει κάποια σπουδαία είδηση, ταυτόχρονα χάνει και τη θέση του.
(Αν η είδηση δεν είναι σπουδαία τώρα, μετά από την αθώωση, θα πρέπει να εξηγήσουν δημοσίως ΓΙΑΤΙ; Και ΓΙΑΤΙ την θεωρούσαν σπουδαία όταν την ανακύκλωναν;)

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ είναι αυτή του Μάκη Νοδάρου ο οποίος παρά την επιθετικότητα, θεώρησε υποχρέωσή του να αναφέρει την είδηση στην ηλεκτρονική του έκδοση.
Προς τιμήν αυτής της έντιμης δημοσιογραφικής στάσης θα μεταφέρουμε το δικό του κείμενο, χωρίς καμία προσθήκη: 





ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Αθωώθηκαν από το  Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας οι δεκατρείς συνολικά εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι υπάλληλοι διαφόρων υπηρεσιών της Ηλείας που κατηγορούνταν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση των προστίμων που αφορούσε τις παράνομες παραλιακές καντίνες στον  δήμο της Ζαχάρως.

Οι ανωτέρω είχαν παραπεμφθεί  να δικαστούν για δεκατέσσερις  συνολικά πράξεις σε βαθμό κακουργήματος με κυριότερες την απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, παράβαση του άρθρου 1 παρ. 1 του Νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, απιστία σε βάρος του δήμου Ζαχάρως, συνέργεια σε απιστία , ψευδή βεβαίωση, ηθική αυτουργία σε αξακολουθητική απιστία, απιστία στην υπηρεσία από κοινού κατ εξακολούθηση, απιστία στην υπηρεσία άπαξ πλην από κοινού διαπραχθείσα, από την οποία προκλήθηκε ελάττωση της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου ανερχόμενη στα 865.748,93 ευρώ.

Το δικαστήριο μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία (13 συνολικά συνεδριάσεις) , κήρυξε αθώους τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους  στην υπόθεση , μετατρέποντας γιά ορισμένους τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε πλημμέλημα  τα οποία ωστόσο παραγράφηκαν λόγω παρέλευσης της πενταετίας ενώ για άλλους θεώρησε ότι δεν είχαν συμμετοχή στην υπόθεση.    

Τα 13 πρόσωπα που κηρύχθηκαν αθώοι είναι τα εξής :

1) Πανταζής Χρονόπουλος

2) Σπυρίδων Μπηλιώνης

3) Βασίλειος Παπαδόπουλος

4) Σπήλιος Φωτόπουλος

5) Χρήστος Κανακόπουλος

6) Δημήτριος Σπυρούλιας

7) Βελούδω Παναγούλια

8) Κωνσταντίνος Μπλάθρας.

9) Ζαχαρίας Κανέλης

10) Σωκράτης Αγγελής

11) Κάρμεν Μαρί Πώλα Παυλοπούλου

12) Κωνσταντίνος Μπαλκάμος .

13) Ελένη Καπογιάννη.

kokoraszaharos.blogspot.gr