Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Με μεγαλη συμμετοχη και πολυ καλη οργανωση πραγματοποιηθηκαν τα »Ισθμια 2014» [Video]

Κορινθια\Με μεγαλη συμμετοχη και πολυ καλη οργανωση πραγματοποιηθηκαν τα »Ισθμια 2014» [Video]

Με μεγαλη συμμετοχη και πολυ καλη οργανωση πραγματοποιηθηκαν τα »Ισθμια 2014» στο Βραχατι.
Ο γκραν μετρ της εθνικής μας ομάδας Χρήστος Μπανίκας κατέκτησε το 24ο ανοιχτό πρωτάθλημα Ελλάδας, που παίχτηκε στο Βραχάτι Κορινθίας. Έκανε 7 βαθμούς σε 9 αγώνες και τερμάτισε σε ισοβαθμία με τον Ισραηλινό EvgenyPostny, μπροστά από 97 σκακιστές και σκακίστριες. Ο Ισραηλινός είναι 1ος στο Διεθνές τουρνουά ΄΄Ίσθμια 2014΄΄ με βάση τα κριτήρια άρσης της ισοβαθμίας και ο Μπανίκας είναι 2ος στα Ίσθμια, αλλά ο πρώτος μεταξύ των Ελλήνων σκακιστών και κατακτά το ανοιχτό εθνικό πρωτάθλημα που εντάχθηκε στο διεθνές τουρνουά. Τρίτος στην κατάταξη των Ισθμίων είναι ο Λευκορώσος γκραν μετρ Maiorov που πέτυχε 6,5 βαθμούς. Τέταρτος στη γενική κατάταξη και δεύτερος Έλληνας είναι  ο γκραν μετρ Βασίλης Κοτρωνιάς με επίσης 6,5 βαθμούς και τρίτος ο επίσης γκραν μετρ Γιάννης Παπαϊωάννου με 6,5. Πρωταθλήτρια στο 17ο ανοιχτό πρωτάθλημα Ελλάδας γυναικών είναι η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στις σκακίστριες μέχρι 14 ετών, η Σταυρούλα Τσολακίδου, που πέτυχε 6 βαθμούς. Δεύτερη με 5 βαθμούς η Αναστασία Αβραμίδου και τρίτη με επίσης 5 βαθμούς  η Δήμητρα Βατκαλή.
Στο Β΄ όμιλο (107 συμμετοχές) πρώτος είναι ο Μιχάλης Παππάς με 8 βαθμούς, δεύτερος ο Νίκος Σπυρόπουλος με 7 βαθμούς και τρίτος ο Θοδωρής Μπακογιάννης με επίσης 7 βαθμούς.
Στο Γ΄ όμιλο(28 συμμετοχές) πρώτος είναι ο Σταύρος Μαντίκος με 8 βαθμούς, δεύτερος ο Ερνέστος Πιλάλης με 7,5 βαθμούς και τρίτος ο Νίνο Παναγιωτίδης με επίσης 7,5 βαθμούς.
Στην λαμπρή από παρουσίες τελετή λήξης την οποία συντόνισε ο Αντώνης Μπέλλος, Πρόεδρος της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου, ήταν παρόντες μεταξύ πολλών άλλων οι Δήμαρχοι Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός και Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης  Πολιτισμού της Πελοποννήσου Λάκης Παπαφωτίου, ο Αντιπεριφερειάρχης    Κορινθίας Άγγελος Παπαγγελόπουλος, ο Προεδρος Λιμενικού Ταμείου Αντώνης Παππάς, ο Διευθυντής της Τράπεζα Αττικής Κορίνθου κύριος Σαφλαγιούρας.

 freddotv.gr