Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της συντριβής του αεροπλάνου της Αir Αlgerie -Ολάντ: Βρέθηκε το μαύρο κουτί. Δεν υπάρχουν επιζώντες

france2
 Το γαλλικό κανάλι France2 μετέδωσε τις πρώτες εικόνες από το σημείο της συντριβής του αεροπλάνου της Air Algerie, σε έρημη περιοχή στα βόρεια του Μάλι.
Στο μεταξύ η Γαλλία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για την συντριβή του αλγερινού αεροσκάφους με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε, δεν πρέπει να αποκλείουμε καμιά υπόθεση πριν συγκεντρώσουμε όλα τα στοιχεία».
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα προεδρεύσει του συμβουλίου κρίσης στο οποίο θα μετάσχουν ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς και οι υπουργοί Λοράν Φαμπιούς (Εξωτερικών), Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν (Άμυνας), Μπερνάρ Καζνέβ (Εσωτερικών) και Φρεντερίκ Κουβιγιέ (Μεταφορών).
Ο Γάλλος Πρόεδρος αποφάσισε να «μείνει στο Παρίσι όσο χρόνο χρειαστεί» αναβάλλοντας επ’ αόριστον το προγραμματισμένο ταξίδι του από σήμερα έως την Κυριακή στη Ρεϊνιόν, τη Μαγιότ και τις Κομόρες. «Ακόμη και σήμερα δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε τα αίτια αυτού που συνέβη» είχε υπογραμμίσει ο Ολάντ, τονίζοντας ότι η Γαλλία κινητοποίησε όλα τα «στρατιωτικά της μέσα» στο Μαλί για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.
Παράλληλα ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε ότι «βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους. Δυστυχώς δεν υπάρχουν επιζώντες»

ysterografa.gr