Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Πρώτη και... αγχωτική! Ιστορική πρόκριση για Αστέρα Τρίπολης

Πρώτη και... αγχωτική! Ιστορική πρόκριση για Αστέρα Τρίπολης
 Ο Αστέρας Τρίπολης αυτή τη φορά δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη! Με "παρακαταθήκη" την ισοπαλία στο Ούλου (1-1) από τον πρώτο αγώνα με τη Ροβανιέμι, επιβλήθηκε απόψε των Φινλανδών στο «Θ. Κολοκοτρώνης» με 4-2 σημείωσε την "παρθενική" νίκη του στην Ευρώπη και πήρε την πρόκριση στο γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Η εικόνα της αναμέτρησης ήταν μέτρια στα πρώτα της λεπτά, με τον Αστέρα να μην μπορεί να γίνει επικίνδυνος στην αντίπαλη εστία και την Ροβανιέμι να προσπαθεί με αντεπιθέσεις, χωρίς όμως να γίνεται απειλητική. Παρόλα αυτά, το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Σάλγκρεν, έδωσε την ευκαιρία στον Κουρμπέλη να ανοίξει το σκορ στο 12' και να πετύχει με ψιλοκρεμαστό σουτ το πρώτο του γκολ στην Ευρώπη.

Μέχρι το 20λεπτο οι Αρκάδες έλεγξαν το ματς, αλλά στη συνέχεια οι Φινλανδοί ανέβασαν την απόδοση τους, πιέζοντας για την ισοφάριση (ο Μπαντής ήταν σε ετοιμότητα και εξουδετέρωσε τις σέντρες και τα σουτ των αντιπάλων). Η ελληνική ομάδα όμως ανέκτησε και πάλι τα ηνία του αγώνα, στο 44' έχασε καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Μπαράλες και κατάφερε να “κλείσει” με ιδανικό τρόπο το ημίχρονο.

Στο 45+3' ο Σάλγκρεν ανέτρεψε τον Μάτσα, με τον διαιτητή να δείχνει πέναλτι και την αποβολή του τερματοφύλακα της Ροβανιέμι. Τρία λεπτά αργότερα και αφού οι Γκόιαν και Μπαντής παρηγόρησαν τον Σάλγκρεν -που έκλαιγε- ο Ντε Μπλάσις νίκησε τον Φόρσμαν για το 2-0.

Η αριθμητική και... αγωνιστική υπεροχή του Αστέρα φάνηκε με την έναρξη της επανάληψης, αφού στο 48' το σουτ του Ουσέρο βρήκε το δεξί δοκάρι του Φόρσμαν, ενώ και ο Ντε Μπλάσις (51') δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά. Η Ροβανιέμι όμως δεν το έβαλε κάτω και μέσα σε ένα δεκάλεπτο έφτασε σε σκορ πρόκρισης. Αρχικά ο Μακιντάλο μείωσε στο 53' μείωσε σε 2-1 και στο 62' ο Λαχτενμάκι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπαντή, για το 2-2.

Χωρίς να έχουν άλλη επιλογή, οι Αρκάδες προσπάθησαν για το γκολ που θα τους έστελνε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ και έφτασαν στο... λυτρωτικό 3-2 με την κεφαλιά του Ντε Μπλάσις (73'). Η Ροβανιέμι “ανοίχτηκε” στη συνέχεια για να φτάσει πάλι σε σκορ πρόκρισης, αλλά ο Μπακασέτας... σφράγισε στο 81' το “εισιτήριο” του Αστέρα, κάνοντας το τελικό 4-2.


ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπαντής, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ουσέρο, Κουρμπέλης (71' Μπακασέτας), Ρόλε, Μάσα (75' Μουνάφο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (69' Μπαντιμπανγκά).
 
ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ: Σάχλγκρεν, Σάξμαν, Ομπίλορ, Λάχντενμακι, Μάγιαβα, Μάκιταλο, Όκονεν, Γκέι, Όταρου (45'+5 Φόρσμαν), Νιάσι (84' Λάχτινεν), Κόκο (71' Εμενίκε Μπάτσου).