Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων διοργανώνει για πρώτη φορά το «Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας» για μαθητές


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει εφέτος για πρώτη φορά το «Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας».
Πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν και θα προβληματιστούν γύρω από τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας, λαμβάνοντας μέρος σε ποικίλες μορφωτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
Αναλυτικά, στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων το οποίο ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν: παιδαγωγικά εργαστήρια, υπαίθρια μαθήματα και παιχνίδια, επισκέψεις στο Θησείο, την Αρχαία Αγορά, την Πνύκα, την Παλαιά Βουλή, ξεναγήσεις στο Ιστορικό κέντρο της Αθήνας με το τρενάκι, αθλοπαιδιές που θα πραγματοποιηθούν στο Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών «Ι. Φωκιανός», συνάντηση με τον Συνήγορο του Παιδιού καθώς επίσης και θεατρικές δραστηριότητες, με την καθοδήγηση θεατροπαιδαγωγών- με θέματα: «Στη Δημοκρατία όλοι Ψηφίζουν», «Στη Δημοκρατία έχουμε Δικαιώματα» και «Σεβόμαστε τους Κανόνες της Δημοκρατίας».
Ένα μέρος των δραστηριοτήτων του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί σε χώρους του Εθνικού Κήπου, προσφέροντας έτσι στους μαθητές τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν την ιστορική σχέση του Κήπου με το κτίριο της Βουλής και τη νεότερη ελληνική ιστορία, να ψυχαγωγηθούν, αλλά και να καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική και οικολογική τους συνείδηση.
Το πρόγραμμα θα έχει τριήμερη διάρκεια. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα πραγματοποιηθούν τέσσερα τριήμερα προγράμματα για μαθητές προερχόμενους από 8 σχολεία, που ήδη εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης