Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΞΕΡΙΖΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Αλλεπάλληλα χτυπήματα στο σάπιο δέντρο της παλιάς Ελλάδας δίνουν ελπίδες για τη νέα Ελλάδα. Το καράβι με τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης, οι δημιουργοί του πιο διάσημου ηλεκτρονικού ιού στο κόσμο και η δημοφιλής τραγουδίστρια αγνώστων στοιχείων στα χέρια των διωκτικών αρχών. Το πάλαι ποτέ κραταιό παρακράτος μέσα από ένα πλέγμα δικαστικής, δημοσιογραφικής και διωκτικής προστασίας φαίνεται αδύναμο πια να προστατεύσει τους υπαλλήλους του. Να ελέγξει τη χώρα, τη Κυβέρνηση.
Οι πολιτικοί ταγοί της χώρας παίρνουν αποστάσεις ημέρα με την ημέρα και οι επιχειρηματίες προσπαθούν να πλασαριστούν στη νέα εποχή. Στη εποχή της δημιουργίας και του κόπου. Των κερδοφόρων ισολογισμών. Της πραγματικής οικονομίας. Της πραγματικής κοινωνίας. Το εύκολο δημόσιο χρήμα λιγοστεύει καθημερινά και οι ιδέες γεννιούνται επιτέλους για να φέρουν την ελπίδα και τη ζωή.

Ο τελευταίος βρυχηθμός του παρακράτους αναμένεται σύντομα και μάταια προσπαθεί με το θάνατο του να παρασύρει τον κ.Σαμαρά. Αρχηγικές υποσχέσεις και συνταύσιση των πολιτικών άκρων. Δημοψηφίσματα και συντεχνιακές πάλες. Δεν συγκινούν πια το λαό και αποκαλύπτουν απλά το πυρήνα του παρακράτους. Διεθνείς λαθρέμπορους καυσίμων που μέσα από ένα συνεχές ξέπλυμα χρημάτων κατάφεραν να ελέγχουν θεσμούς και λειτουργούς. Ενημέρωση ταυτόσημη με προπαγάνδα με δώρο ένα βιβλίο και ένα CD. Ο ένας μετά τον άλλο οι πρωταγωνιστές της εθνικής ασέλγειας αποκαλύπτονται με εκατομμύρια ευρώ, τα οποία και συντηρούσαν την ανωμαλία της επιχειρηματικής και θεσμικής κοινωνίας. Το ορμητικό ποτάμι του Αυγεία δεν γυρίζει πίσω και θα ξεριζώσει τους βιαστές της κοινωνίας.

Το ξερίζωμα βέβαια πρέπει να είναι ολικό. Βαθιά μέσα στη ψυχή της κοινωνίας. Να μείνει αέρας επιτέλους στην Ελλάδα, να αναπνεύσει η νέα γενιά στο τόπο της. Όσο αργεί ο κ.Σαμαράς να δώσει τη χαριστική βολή τόσο το ρασοφόρο παρακράτος ελπίζει και τρομοκρατεί, επιδιώκοντας τη πολιτική αστάθεια που θα τρομάξει και πάλι την οικουμένη. 

Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο κ.Σαμαρά. Ξεριζώστε εσείς το κακό. Όπως ο γείτονας...
thedayaftergr.blogspot.gr